Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratni zločin

Srpski dobrovoljac u Vukovaru je 1992. zlostavljao i silovao djevojku: Tada je imao 15 godina, sada je uhićen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radna skupina Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina dovršila je istraživanje za ratni zločin u Vukovaru.

Policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, iz članka 120. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Svi za jednog, jedan za sve - 2 Heroji Oluje Dan kada je pala srpska zastava u Kninu: "Bili smo svi za jednog, jedan za sve"

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u travnju 1992. godine, osumnjičeni, tada 15-godišnjak, kao naoružani civil, zajedno s drugim počiniteljima, pripadnicima srpskih paravojnih formacija, iskoristio okolnosti rata te je u Vukovaru sudjelovao u fizičkom zlostavljanju i silovanju tada 19-godišnjakinje, izlažući je patnji i poniženju.

Pročitajte i ovo Priprema za proslavu Oluje u Kninu REAKCIJA NA IZJAVU TOMISLAVA ČOLAKA Ministarstvo hrvatskih branitelja o proslavi Oluje: "Stadion NK Dinara otvoren je za sve hrvatske branitelje i posjetitelje"

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 46-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene