Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema predstavki Salopića

Ostojić: Unutarnja kontrola MUP-a obavit će nadzor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je da će unutarnja kontrola MUP-a obaviti nadzor prema predstavki koju je podnio saborski zastupnik HDZ-a Josip Salapić te da će ga o rezultatima nakon izvršene provjere obavijestiti, a krajnji je rok 30 dana.

Dopredsjednik osječkog HDZ-a i HDZ-ov zastupnik Salapić je zatražio je prije četiri dana nadzor i unutarnju kontrolu policije u Osijeku ustvrdivši da su se 'određeni pripadnici tajnih službi uključili u unutarstranačke izbore u HDZ-u. Kazao je kako ima indicije da pojedine službe unutar MUP-a 'daju informacije i time ugrožavaju sigurnost pojedini građana Osijeka'.

Ostojić je potvrdio da je Salapić 'zbog nepovjerenja u rad policije zatražio od ministarstva intervenciju, odnosno da se izvrši nadzor nad onim što je on iznio da su nezakonite radnje od strane policije". 'Mi ćemo to provjeriti, unutarnja kontrola. Čim to bude gotovo obavijestit ćemo ga', rekao je Ostojić.

Upitan je li se policija bavila Salapićem, odgovorio je kako "ne bi to na taj način primjenjivao" i dodao da Salapić ima pravo podnijeti predstavku. 'Mi ćemo to napraviti kroz unutarnju kontrolu i time će postupak biti okončan', ponovio je Ostojić i dodao kako MUP u roku od 30 dana treba odgovoriti na svaku predstavku građana. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije nas štedio Slovenski ministar potvrdio uvođenje kontrola na granici i uputio kritike Hrvatskoj: "Više od 40 tisuća ilegalnih prelazaka preko slovenske granice govori sve" Tin Kovačić, reporter Dnevnika Nove TV Ubio oca, propucali ga policajci Detalji krvavog pohoda u Slavoniji: Unutarnja kontrola stigla u Vinkovce, epilog ubojstvu dat će stručni tim

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene