Robin Hood dobio je još jedan dubrovački zaplet.


Nekoliko građana prijavilo je oštećenja pločnika na Stradunu na mjestu gdje se grade kulise za holivudski film. Iz produkcije tvrde za oštećenje nisu krivi, konzervatori su izašli na teren i još se ne zna kolika je šteta.

Vezani članci Robin Hood u Dubrovniku (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) ''Robin Hood'' koji se snimao u Hrvatskoj opet u kinima, na projekciju filma u Dubrovnik stiže i redatelj Mase turista na Stradunu (Foto: Pixsell) Nastavlja se čišćenje kanalizacije pod Stradunom: "Ako se vrijeme pogorša, to će otežati situaciju"

Glavna tema na Stradunu ili je možda bolje reći gradilištu u Nottinghamu jest oštećeni pločnik i tko je kriv. Oštećenje pločnika na Stradunu prijavili su građani koji su zaključili kako je nastalo tijekom postavljanja kulisa

Konzervatori su u četvrtak ujutro izašli na teren i pripremaju dokumentaciju za sanaciju.

''Kako i zašto je došlo do baš ovog oštećenja ne možemo u ovom momentu sa sigurnošću utvrditi'', kaže Žana Baća iz dubrovačkog Konzervatorskog odjela.

Radovi na Nottinghamskom setu na Stradunu u punom su jeku jer već u petak tamo se snimaju prvi kadrovi. Organizator, iako tvrdi da nisu krivi za štetu nastalu na pločniku na Stradunu ipak kaže pokrit će sve troškove sanacije.

Filmaši u priopćenju ističu sve se radi pod nadzorom i u suradnji s konzervatorima, sve je usklađeno s pravilima struke i važećim pravnim propisima.

''Za vrijeme postavljanja seta nije došlo do oštećenja jer produkcija prekrasnim dubrovačkim lokacijama pristupa s iznimnim poštovanjem. Sukladno preuzetim obvezama, produkcija će udovoljiti svim zahtjevima konzervatora prilikom vraćanja lokacija u prvobitno stanje'', poručili su.

Oštećenja sve više

U konzervatorskom odjelu kažu ovakvih oštećenja u povijesnoj jezgri ima više. Sve je to rezultat velikog opterećenja unutar zidina.

''Tu je pitanje i opskrbe grada, pitanje prolaska kamiona. Svakako je da ćemo nastojati da se to može napraviti puno bolje'', kaže Baća.

Upravo ispred gradske vijećnice završena je obnova pločnika, a na godinu grad za održavanja izdvaja od 500 do 700 tisuća kuna.

Iz ptičje perspektive oštećenja na Stradunu se ne vide ali UNECO-ov grad doista je u neprepoznatljivom izdanju.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr