Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ostavke ne rješavaju problem, ali je riječ o moralnom činu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, komentirajući ostavke glavnog vatrogasnog zapovjednika Mladena Jurina te šefa šibensko-kninskih vatrogasaca Dražena Slavice jer se osjećaju odgovornim za pogibju vatrogasaca, kazao je kako ostavke ne rješavaju problem, ali kako je riječ o moralnom činu.

"Ova tragedija se jednostavno nije smjela dogoditi. Razumijem kada vatrogasci poginu tamo gdje brane živote i kuće ili prilikom evakuacije građana, no u ovom slučaju sve se odvijalo daleko od kuća, gorjela je trava na visini od 10 do 20 centimetara", rekao je Mesić na Brijunima gdje je otvorio svjetski skup elektroničkih stručnjaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlikovani heroji Kornata Slika nije dostupna Mesić: Štetne ugovore platit ćemo iz poreza, ali netko mora odgovarati

Po njegovim riječima tragedija je što je vjetar promijenio smjer i nesretni vatrogasci su se, kako je rekao, "jednostavno ugušili, nisu vidjeli jedan drugog od dima, pokušali su pobjeći, ali se nažalost tragični slučaj ipak dogodio".

"Bit će dobro ako prežive oni koji su teže ozlijeđeni", rekao je
Mesić dodavši kako je to jedna od najvećih tragedija koja se dogodila u Hrvatskoj u mirnodopskom vremenu.

Odgovarajući na pitanje novinara smatra li da bi zbog ove tragedije ostavku trebao dati i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin predsjednik Stjepan Mesić kazao je kako on nikada ne poziva nikoga da daje ostavku.

"To je pitanje moralnog čina, ali ono na što ja osobno pozivam je to da djeluje pravna država i da svi odgovorni u vertikali odgovornosti budu pozvani na odgovornost. Treba ispitati sve okolnosti, treba utvrditi činjenično stanje i onda donijeti odluku o tome što će biti dalje i tko će biti pozvan na odgovornost", zaključio je predsjednik Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene