Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastupili i Oxford i Cambridge

Osmerac legendi Splita pobjednik utrke Sveti Duje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmerac legendi Splita pobjednik je današnje revijalne veslačke utrke koja se šestu godinu za redom održava na Dan Svetog Duje, a u kojoj sudjeluju još i proslavljeni engleski osmerci Oxforda i Cambridgea.

Tri su se veslačke posade natjecale u splitskoj gradskoj luci tik uz Rivu gdje je nadmetanje promatralo mnoštvo nazočnih. Po pravilima ove revijalne regate pobjednikom postaje posada koja prva dostigne dvije pobjede, a veslačima legendi Splita je danas uspjelo po prvi puta pobjedu ostvariti u prve dvije vožnje- dakle rezultatom 2:0, što u dosadašnjoj povijesti ove regate ranije nije uspjelo niti jednoj posadi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gužva na rivi Legende oduševile brojnu publiku Slika nije dostupna Hostel u kojeg dolaze gosti Prizor na ovom prozoru malo koga bi ostavio ravnodušnim!

Pobjednički osmerac Splita danas je veslao u sastavu: Sead Marušić, braća Nikša i Siniša Skelin, Igor Boraska, Denis Boban, Milan Ražov, Jure Mrduljaš i Nenad Tvrdić, a kormilar je bio Josip Reić.

U posadi osmercu Oxforda veslala su dva Hrvata - Ante Kušurin i Luka Grubor, a u osmercu Cambridgea nastupao je i Hrvat Marko Banović. Natjecanje osmeraca Oxforda i Cambrdidgea u Splitu jedino je njihovo međusobno nadmetanje u svijetu izvan rijeke Temze u Londonu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene