Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osmerac legendi Splita pobjednik je današnje revijalne veslačke utrke koja se šestu godinu za redom održava na Dan Svetog Duje, a u kojoj sudjeluju još i proslavljeni engleski osmerci Oxforda i Cambridgea.


Tri su se veslačke posade natjecale u splitskoj gradskoj luci tik uz Rivu gdje je nadmetanje promatralo mnoštvo nazočnih. Po pravilima ove revijalne regate pobjednikom postaje posada koja prva dostigne dvije pobjede, a veslačima legendi Splita je danas uspjelo po prvi puta pobjedu ostvariti u prve dvije vožnje- dakle rezultatom 2:0, što u dosadašnjoj povijesti ove regate ranije nije uspjelo niti jednoj posadi.

Vezani članci Slika nije dostupna Prizor na ovom prozoru malo koga bi ostavio ravnodušnim! Slika nije dostupna DNA analiza potvrdila: Ovo čudovište postoji, a znanstvenici ga idu uhvatiti živog

Pobjednički osmerac Splita danas je veslao u sastavu: Sead Marušić, braća Nikša i Siniša Skelin, Igor Boraska, Denis Boban, Milan Ražov, Jure Mrduljaš i Nenad Tvrdić, a kormilar je bio Josip Reić.

U posadi osmercu Oxforda veslala su dva Hrvata - Ante Kušurin i Luka Grubor, a u osmercu Cambridgea nastupao je i Hrvat Marko Banović. Natjecanje osmeraca Oxforda i Cambrdidgea u Splitu jedino je njihovo međusobno nadmetanje u svijetu izvan rijeke Temze u Londonu. (Hina)