Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon kritika

Osječki HNK otkazao suradnju Ozrenu Prohiću: ''Uvidjeli smo ozbiljnost iznesenih optužbi''

Ozren Prohić
Ozren Prohić Foto: Neja Markicevic/Cropix
HNK u Osijeku otkazao je suradnju Ozrenu Prohiću, profesoru Akademiji dramske umjetnosti zbog čijeg su ponašanja studenti prosvjedovali krajem prošle godine.

Ozren Prohić počeo je suradnju s osječkim HNK-om u listopadu prošle godine, baš u vrijeme studentskih prosvjeda protiv njega i u vrijeme kada je održana sjednica Akademskog vijeća koje je Prohiću izglasalo nepovjerenje za rad na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu nakon čega je i suspendiran, ali nije dobio otkaz.

Suradnja u HNK mu je otkazana nakon pritiska javnost i medijskih upita, javlja Index.

Pročitajte i ovo Prosvjed na Akademiji - 1 Provjereno otkriva Kontroverzni profesor s Akademije vraća se na nastavu: "Dekan je samo rekao da bih ja trebala smanjiti svoj glas"

Kako je slučajem Dalibora Matanića seksualno zlostavljanje ponovno došlo u fokus javnosti, zaposlenici Kazališta ponovno su skrenuli pozornost na Prohića i činjenicu da je, unatoč optužbama, i dalje profesor na Akademiji, a dobio je i posao u HNK-a.

"Nedovoljno ozbiljno procijenivši težinu optužbi koje se Ozrenu Prohiću stavljaju na teret, angažirali smo ga kao redatelja opere Bedricha Smetane Prodana nevjesta. Uvidjevši ozbiljnost iznesenih optužbi, izvještavamo javnost kako smo s današnjim danom raskinuli suradnički odnos s redateljem Prohićem", odgovorili su iz HNK Osijek Indexu.

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Hrvatskoj - 3 Problemi u zdravstvu Pobuna zbog rasta cijena: ''HZZO djeluje po logici koju mi uopće ne razumijemo''

O Prohićevu neprimjerenom ponašanju i prijavama za seksualno uznemiravanje izvještavalo je i Provjereno koje je objavilo i snimku iz 2017. u kojoj Prohić urla i vrijeđa studente.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene