Olujna bura stvara velike probleme u prometu u Splitu i uz obalu.

Galerija Na šleper u vožnji srušio se bor (Foto: Pixsell, Ivo Cagalj) - 3 Na šleper u vožnji srušio se bor (Foto: Pixsell, Ivo Cagalj) - 5 Na šleper u vožnji srušio se bor (Foto: Pixsell, Ivo Cagalj) - 4 +1 Na šleper u vožnji srušio se bor (Foto: Pixsell, Ivo Cagalj) - 2

Olujni udar bure bacio je stablo bora na šleper koji je vozio cestom. Policija je s vatrogascima na terenu, dobijaju brojne dojave o štetama na objektima i vozilima.

Vezani članci Crveni meteoalarm za Sjeverni Jadran: Ilustracija - 4 Vjetar i dalje stvara velike probleme u prometu: Kod Rijeke se prevrnuo kamion, no bar se struja vratila u Liku Ilustracija Proglašen crveni meteoalarm za cijeli Jadran: Orkanska bura na Paškom mostu dosegnula jačinu od 190 km/h

Iz splitske policije stiglo je upozorenje za sve građane koji se kreću Ulicom slobode i dijelom Mažuranićevog šetališta. Naime, uslijed jakog vjetra sa zgrade u Ulici slobode u Splitu, tzv. Doma mladih, odvajaju se i padaju veliki komadi lima. Policija upozorava građane da ne idu na navedenu lokaciju te da u prometu koriste druge cestovne pravce.

Splićani ne pamte buru poput ove koja je puhala u noći s petka na subotu. DHMZ postaja Split-Marjan zabilježila je u 3 sata prosjek udara bure od 33 m/s, što je oko 110 km/h. Najjači udari bili su puno jači i dosegnuli su 170 km/h. Nešto iza 4 sata u Splitu je zabilježen udar bure od 176 km/h (48,9 m/s) što je najveća poznata brzina vjetra uopće izmjerena u Splitu.

Snažna bura zadržat će se u priobalju tijekom cijelog dana.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju