Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon priče u Provjerenom

Rijeka: Ravnateljica staračkog doma optužena da je štićenici ukrala 85 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv Nataly Bilen, vlasnice doma za starije koja je s još jednom zaposlenicom optužena da je prevarila svoju štićenicu za više od 85.000 kuna.

Priču o lešinarenju starijih i nemoćnih osoba u domu na Kostreni prije godinu je dana objavila emisija Provjereno.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno"

Vlasnica doma Nataly Bilen (43) i njezina zaposlenica (28) optužene su da su 2016. prevarile svoju štićenicu za više od 85 tisuća kuna, iskoristivši njezino loše zdravlje, starost i povjerenje koje je u njih imala.

Optuženice su svoju žrtvu od travnja do kolovoza 2016. po naplaćenim troškovima režija i smještaja 'olakšale' za više od 85 tisuća kuna, a pritom su, navodi tužiteljstvo, bile svjesne narušenog zdravlja oštećenice, njezine starije dobi, a iskoristile su i povjerenje koje je imala u njih.

Željka Juretić svoju je, danas pokojnu, baku smjestila u dom na Kostreni, a ubrzo su je iz doma počeli uvjeravati kako njihova štićenica ne želi vidjeti nikoga od obitelji.

Obitelj je uskoro doznala i kako je podizan novac s bankomata te su zbog toga podigli kaznenu prijavu protiv ravnateljice doma.

Nesretna žena ravnateljici i medicinskoj sestri povjerila je svoju ušteđevinu i mirovinu, a one su nakon naplaćenih troškova smještaja u domu preostali iznos zadržale za sebe.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene