Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREVIŠE PESTICIDA

Opet se povlači: U proteklih nekoliko dana s polica trgovina uklonjeni proizvodi s istim sastojkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog utvrđene prevelike količine etilen-oksida Ministarstvo poljoprivrede opozvalo je proizvod "Sjemenke sezama 750g Nutrigold" podrijetlom iz Indije. Također, s tržišta je opozvana "Čokolada sa sezamom i cvjetnim prahom" iz Španjolske, zbog povećane količine pesticida etilen oksida u sjemenkama sezama korištenih u proizvodnji gotovog proizvoda.

Ministarstvo je u utorak obavijestilo potrošače da je opozvalo spomenuti proizvod koji na sebi nosi oznaku LOT: SSRS/G-259/20, s uputom da ga je najbolje upotrijebiti do 28. prosinca ove godine.

Proizvod na tržište stavlja "Galleria internazionale" (Predavčeva 6, Zagreb), kroz svoje prodavaonice "Tvornica zdrave hrane".

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

U Ministarstvu kažu da nije u skladu ni s izmjenom Direktive Vijeća 91/414/EEZ i Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane, te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Pročitajte i ovo Cijepljenje u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo - 5 OBILAZAK PUNKTA NA MIHALJEVCU Počelo masovno cijepljenje u Zagrebu, Beroš i Capak: "Gužve su odraz svijesti građana o potrebi cijepljenja", "Ako treba, uvest ćemo redomate"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna predizborna turneja Plenković iz Zadra poručio: "Očekujem od dežurnih dušebrižnika i moralizatora da reagiraju na diskriminaciju i govor mržnje"

Opozvani proizvod podrijetlom je iz Indije, pakira ga "PRO-DG" (Prigornica 2c, Zagreb), a dobavlja "A.N. PEK" (Radnička 9/D, Bestovje).

Čokolada sa sezamom i cvjetnim prahom

Ministarstvo je u utorak priopćilo kako se taj opoziv odnosi na spomenuti proizvod od 100 grama te napomenom da ga je najbolje upotrijebiti do 31. svibnja ove godine.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Nije sukladan ni s izmjenom Direktive Vijeća 91/414/EEZ i Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Proizvodi ga "Chocolates Torras, S.A., Ella del Terri" iz Španjolske, a u Hrvatskoj je u veleprodaji putem "Maka APRICUS" (Rakitnica 2, Zagreb).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nepravomoćna presuda Zavadlav dobio 40 godina zatvora, proglašen krivim za krvavi pohod: "Ovo je jedan od najbrutalnijih događaja u Hrvatskoj"

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 2 HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Danas 343 nova slučaja zaraze i 13 preminulih, a Capak poručuje: ''Ne smijemo se opustiti, ovo je rep drugog vala''

Na tržište ga stavljaju "Bio Planet" iz Splita, "Mrkvica" iz Zagreba te Obrt za trgovinu "MALI LUG" vlasnice Katarine Klepec.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene