Čokolada, ilustracija
Čokolada, ilustracija Foto: Getty Images

Državni inspektorat RH izvijestio je o opozivu Čokolade kurkuma & đumbir & limun Benjamissimo 60g, datuma - najbolje upotrijebiti do 28.04.2022., zbog utvrđenog etilen oksida, priopćila je u četvrtak Hrvatska agencija za hranu i poljoprivredu.


Proizvod nije u skladu s EU Uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Vezani članci Začini, ilustracija Sve na jednom mjestu: Pogledajte koji su sve proizvodi u zadnje vrijeme povučeni s polica trgovina Začini, ilustracija Pojeli ste hranu koja se povlači s polica? Provjerite što vam se može dogoditi: ''Naravno da sam se uplašila…''

Veleprodajom Čokolade kurkuma & đumbir & limun Benjamissimo koja se povlači s tržišta, bavi se njemačka tvrtka Dennree GmbH, Topen, a proizvod na hrvatsko tržište stavlja poduzeće GARDEN d.o.o., Zagreb.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima, navode iz Hrvatske agencije za hranu i poljoprivredu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju