Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na spornu listu

Najveći porezni dužnik poslao objašnjenje: "Tvrtka nije jedan u nizu poreznih neplatiša"

Porezni dužnici - 1
Porezni dužnici - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Iz tvrtke OMS-Upravljanje reagirali su na popis poreznih dužnika koji je objavljeni jučer, a na čijem se vrhu našao upravo OMS.

Iz tvrtke OMS-Upravljanje reagirali su na popis poreznih dužnika koji je objavljene jučer, a na čijem se vrhu našlo društvo OMS-Upravljanje d.o.o. s dugom od 61 milijuna eura. Ističu da OMS nije još jedan u nizu poreznih neplatiša te se priopćenjem želi objasniti kako se tvrtka našla na navedenoj listi.

"Društvo OMS-Upravljanje d.o.o. od svog osnivanja poštuje sve pozitivne pravne propise te uredno i na vrijeme podmiruje porezne obveze. Dokaz tomu je i činjenica da Porezna uprava nikada nije pronašla niti jednu jedinu nepravilnost u postupanju predmetnog društva", stoj u priopćenju.

"S obzirom na vrlo visoke iznose predujma poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak po osnovi dohotka od kapitala, društvo OMS-Upravljanje d.o.o. je redovito bilo u preplati, a što je vidljivo iz poreznih kartica s datumom obračuna 1. veljače 2023. (preplata 80.911.236,73 HRK / 10.738.766,56 EUR) i 1. ožujka 2023. (preplata 78.761.937,90 HRK / 10.453.505,60 EUR). Iz navedenog je također vidljivo kako je društvo OMS-Upravljanje d.o.o. bilo u značajnoj preplati poreza i 6 mjeseci nakon neosnovanog otvaranja istrage od strane USKOK-a, a koje je u potpunosti ugasilo bilo kakvu poslovnu aktivnost navedenog društva", dodaje se.

Pročitajte i ovo Oluja Ciaran poharala sjever Europe Naleti vjetra 200 km/h FOTO/VIDEO Ciaran odnio najmanje šest života, među stradalima i petogodišnje dijete: Promet u kaosu, gradovi bez struje

Pročitajte i ovo Amer Abu Ghosha Stravična priča VIDEO "Čuli smo djecu. Pucali smo dok nisu utihnula": Izraelci objavili stravično priznanje hamasovca koji je rekao da je njihova jedina misija bila ubijanje

Iz OMS također ističu da su sredstva koja su "blokirana" na računu društva i više nego dovoljna za podmirenje svih dospjelih poreznih obveza, pa i onih na ime dodatnog poreza na dobit (ekstra porez na dobit).

"S tim u vezi tijelima progona je predloženo da se taj novac 'prebaci' na račun Porezne uprave, na ime zatvaranja dospjelog poreznog duga, međutim taj prijedlog je prošao bez odgovora. Stoga se još jedanput naglašava da društvo OMS-Upravljanje d.o.o. nije na listi poreznih dužnika svojom voljom, odnosno svojim izborom da ne plaća dospjele porezne obveze, već isključivo uslijed činjenice da nadležna tijela ne žele navedeni dug podmiriti iz blokiranih sredstava koja se i dalje, za tu namjenu, nalaze na računu", zaključuju iz OMS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene