Oliver Frljić (FOTO: PR)
Oliver Frljić (FOTO: PR)

Redatelj Oliver Frljić komentirao je prosvjede na svojoj predstavi u Češkoj. Ističe da incident na kojem je intrevenirala i policija pokazuje koliko je situacija u Europi loša.


"Ne znam je li ovo dosad neviđeno. Slične stvari događale su se i tijekom izvedbi Living Theatera. Ovo pokazuje koliko je situacija u Europi loša, promijenile su se zemlje u kojima ne bismo očekivali takve stvari", rekao je redatelj za N1 televiziju.

Vezani članci Branimir Glavaš na Facebooku Glavaš opet divlja na Facebooku, sada mu je meta Pupovac: ''Ako Pupijeva produžena ruka proradi...", "Mislimo isto" Prosvjedi u Melbourneu zbog strogih epidemioloških mjera Imaju 163 nova slučaja, u karanteni čak 13 milijuna građana: Tisuće ljudi u Australiji prosvjeduje zbog novih mjera, više od 50 uhićenih

"Na ovo sam pokušavao upozoriti prije dvije godine, ali tada su mi se smijali i govorili da je pretjerano. Sada se pokazuje da je dijagnoza bila točna i precizna", rekao je Frljić dodajući kako je "znakovito" što ovu predstavu još nisu imali priliku igrati u Zagrebu.

Podsjetimo, 30 prosvjednika došlo je na predstavu kazališta u Brnu i desetak minuta nakon početka upalo na scenu te stalo između glumaca i publike s ciljem da spriječi izvedbu predstave.

Na poziv organizatora festivala intervenirala je policija, koja je naredila prosvjednicima da napuste scenu i istjerala ih iz kazališta.