Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštro iz HDZ-a

Oleg Butković: 'Orešković treba shvatiti poruku koju smo mu poslali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost Dnevnika Nove TV bio je potpredsjednik HDZ-a, Oleg Butković.

Oleg Butković, potpredsjednik HDZ-a i ministar prometa, konstatirao je kako je HDZ stranka koja ima najveću ulogu u novijoj hrvatskoj povijesti jer je za vrijeme njihovih Vlada stvorena moderna hrvatska država, te jer je RH ušla u NATO i EU.

Pročitajte i ovo Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Iz minute u minutu Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru Božo Petrov "Izbrisat će Hrvate" Petrov se obrušio na HDZ: "Protiv smo da se Hrvate šalje u inozemstvo, a dovodi svjetsku sirotinju"

'Ne možemo dopustiti da se događaju ovako iracionalne stvari. MOST je tražio opoziv prvog potpredsjednika Vlade bez da je čekao mišljenje ili pravorijek Povjerenstva za sukob interesa. I ovo što se danas dogodilo, da čovjek koji je došao na prijedlog HDZ-a i predsjednika HDZ-a traži opoziv prvog potpredsjednika, to je jedan paradoks', rekao je Butković.

A potpredsjednik HDZ-a smatra kako je jasno što je njegova stranka htjela reći. 'Nakon današnje tiskovne konferencije ovdje u stranci mislim da je sve jasno. Orešković treba shvatiti poruku koju smo mu poslali. Ako to ne učini, postoji procedura koja je Ustavom propisana i mi ćemo po njoj postupiti', rekao je Butković.

A ima li HDZ 76 ruku u Saboru? Butković poručuje kako bi trebalo pričekati, ali kako ne sumnja u parlamentarnu većinu.

Butković tvrdi i kako samo jedna osoba u ovom trenutku dolazi u obzir za mandatara, odnosno za novog premijera. Ta osoba je kaže, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

O spekulacijama koje se tiču kupovine mandata, Butković ne želi ni razmišljati jer, kaže, u HDZ-u ne dolazi u obzir da kuju mandate. 'Postoje programi, platforme', kaže Butković.

Potpredsjednik HDZ-a dodaje i kako su jučer bili iznenađeni što je u zadnji čas bila otkazana sjednica Vlade. 'Koliko znam, Vlada je iznad SOA-e. Vlada na neki način i bira ljude u SOA-i'.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene