Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je nadolazeću rekonstrukciju Vlade. O imenima, tvrdi, nije bilo govora na današnjem sastanku u Karlovcu.

Galerija Oleg Butković - 1 Oleg Butković - 2 Mislav Bago +0 Oleg Butković - 3

Oleg Butković kazao je, nakon sastanka vrha HDZ-a, da ni na užem predsjedništvu ni danas nisu govorili o konkretnim imenima u rekonstrukciji Vlade.

Po njemu bi cijela priča doista mogla biti gotova do Uskrsa, ali kako kaže, premijer Andrej Plenković će odlučiti. "Nemojte od mene tražiti da govorim o kolegama, da ih ocjenjujem, bilo što, jer sam dio Vlade. Mi smo tu svi na određeno vrijeme", ističe Butković.

Butković tvrdi da ne zna za sastanak premijera i Ivana Anušića. Na upit reportera Dnevnika Nove TV Mislava Bage bi li Anušić mogao biti "oporbeni lider unutar HDZ-a", Butković odmahuje rukom i kaže da je "HDZ jedinstven".

Po njemu, "nema disonantnih tonova niti itko predvodi bilo kakvu oporbu". Barem on, ističe, to ne vidi.

Osvrnuo se i na Natašu Tramišak, rekavši da je po njemu trebala reći premijeru za prijetnje. "Razumijem i njezino razmišljanje. U svim tim problemima, u kojima se i premijer našao, možda je smatrala da ga time opterećuje", smatra Butković.

Na Bagin upit je li to situacija za njezin odlazak iz Vlade, Butković kaže da će o tome odlučiti premijer. S obzirom da, kako kaže, nema dovoljno informacija, ne zna kako bi postupio da je na Plenkovićevom mjestu.

Osvrnuo se i na današnju izjavu ministra Tomislava Ćorića koji je rekao da je "dosta toga učinio". Ne misli da je time najavio svoj odlazak. "Jutros sam ga slučajno sreo. Nije mi rekao da odlazi ni da ima takve namjere", rekao je Butković.

Na upit bi li mu bilo žao da Ćorić ode iz Vlade, Butković odgovara da je s njim dobar. "Žao mi je svakoga tko će otići, ali ne treba to gledati na takav način. Svi smo mi ovdje na određeno vrijeme. Došli smo da odemo", diplomatski je pokušao odgovoriti Butković.

Andrej Plenković Šira rekonstrukcija Vlade i prije Uskrsa? Poznata imena onih koji bi mogli zamijeniti neke ministre

Dario Hrebak Hrebak: ''Naša uloga je da budemo vjetrić koji će tu i tamo usmjeravati brod kojim ova Vlada ide''

U šest i pol godina koliko je Butković na funkciji, njegovo ime nikada se nije spominjalo u kontekstu odlaska. "Ha čujte, pokušavam svoj posao obavljati što bolje i tako ću nastaviti i dalje'', zaključuje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju