Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosi Dnevnik Nove TV

Okončan upis državnih obveznica za građane: Doznajte kolika je vrijednost upisana i koliko je ljudi sudjelovalo

Iza nas je posljednji dan upisivanja narodnih obveznica.

Iz Vlade su za Dnevnik Nove TV potvrdili da je narodne obveznice upisalo više od 43 tisuće građana! Iznos je veći od milijardu i 300 milijuna eura.

Upis tzv. narodnih obveznica obavlja se u dva kruga - prvi je za građane i trajao je do 1. ožujka do 20 sati. Nakon toga je upis za građane zatvoren, a 3. ožujka otvorit će se za institucionalne investitore i trajat će samo taj dan.

Upis se obavljao u više od 500 poslovnica banaka koje su vodeći agenti izdanja - Erste&Steiermärkische banke, OTP banke, Privredne banke Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Zagrebačke banke - i suaranžera izdanja, a to je Hrvatska poštanska banka. Uz to, dvije su banke (Erste i PBZ) omogućile upis obveznica i preko digitalnih kanala.

Pročitajte i ovo Niko Maričić, Fond menadžer Kakav je bio interes? Počela je prodaja državnih obveznica: Stručnjak za Dnevnik Nove TV odgovara na neke nedoumice građana

Pročitajte i ovo Kreću narodne obveznice - 4 Od danas moguće ulaganje Kupiti ili ne kupiti narodnu obveznicu? "Svi oni skeptični kad čuju da Arsen Bauk ulaže..."

Država je izdanjem obveznice prvotno planirala prikupiti milijardu eura, minimalni ulog za građane je 500 eura, minimalna kamatna stopa iznosi 3,25 posto godišnje, a dospijeće obveznice je 2025. godine.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene