Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže pravedno suđenje

Ogorčeni roditelji zatvorenih Boysa: "Naši dečki nisu ubojice ni kriminalci", Malenica: "Idemo u smjeru da se puste iz zatvora"

Aktualno Galerija Roditelji Bad Blue Boysa obratili se javnosti Roditelji Bad Blue Boysa obratili se javnosti Foto: Goran Mehkek/Cropix Roditelji Bad Blue Boysa obratili se javnosti Roditelji Bad Blue Boysa obratili se javnosti Foto: Goran Mehkek/Cropix Roditelji Bad Blue Boysa obratili se javnosti Roditelji Bad Blue Boysa obratili se javnosti Foto: Goran Mehkek/Cropix Roditelji Bad Blue Boysa obratili se javnosti Roditelji Bad Blue Boysa obratili se javnosti Foto: Goran Mehkek/Cropix +0 Pismo roditelja BBB-a Galerija 1/5 >>
Predstavnici roditelja Dinamovih navijača pritvorenih u Grčkoj obratili su se javnosti i apelirali na premijera Andreja Plenkovića i insitucije da njihovu djecu izbave iz zatvora.

Ogorčeni roditelji zatvorenih Bad Blue Boysa u Grčkoj obratili su se  javnosti ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i apelirali na institucije, Vladu i premijera Andreja Plenkovića da pomognu njihovoj djeci. Traže pravedno suđenje

Jedna od predstavnica roditelja, Marina Kos pročitala je pismo pred medijima. 

"Mi roditelji i obitelji dečki pritvorenih u grčkim zatvorima nekoliko smo puta pokušali razgovarati s premijerom Plenkovićem o statusu naših sinova, braće i supruga. Željeli smo u razgovoru prodiskutirati što hrvatska vlast, ne miješajući se u neovisnost grčke sudbene vlasti, može učiniti za naše državljane.

Do danas premijer nije odgovorio na naše e-poruke niti nas je primio na sastanak. Nama roditeljima i obiteljima poruke šalje preko medija", poručila je.

Roditelji Bad Blue Boysa obratili se javnosti Pismo roditelja BBB-a Foto: Dnevnik.hr

"S obzirom na to da je premijer izjavio kako je jedan od najiskusnijih i najutjecajnijih članova Vijeća Europe, vjerujemo da se možemo pouzdati u njegove izjave. Nemamo izbora nego javno pitati premijera što je točno mislio kad je rekao da uskoro možemo očekivati dobre vijesti za naše dečke u zatvorima. Što to za premijera znači riječ uskoro, s obzirom na to da su u zatvorima već puna tri mjeseca?" upitala je Marina Kos. 

Pročitajte i ovo Coca-cola i Romerquelle voda čekaju se odgovori Što znamo o trovanju gaziranim pićima u Hrvatskoj: Više od 30 ljudi zatražilo pomoć, objavljen popis po bolnicama

"Mi se već nekoliko dana pitamo što znače njegove riječi o ovako osjetljivoj situaciji. Više od stotinu naših obitelji svakodnevno iščekuje konačno rasvjetljavanje slučaja i strepi nad sudbinom naših dečki. Nama trenutačno ostaje tek povjerenje u odvjetnički tim u Grčkoj i nada da nitko neće odgovarati za ono za što nije kriv. 

Naši dečki nisu ni ubojice ni članovi udruženoga kriminalnog udruženja, što im se stavlja na teret. Zato želimo znati na čemu premijer temelji, nakon razgovora s grčkim kolegama, i šalje poruke optimizma o našim najmilijima", poručile su obitelji Bad Blue Boysa koji se nalaze u grčkim zatvorima.

Premijer na sjednici Vlade odgovorio roditeljima navijača 

"Brigu roditelja i skrb razumijemo", istaknuo je premijer Andrej Plenković i podsjetio da je država u aktivnoj ulozi te dodao da "uskoro znači uskoro":

"U tijeku su određene aktivnosti na grčkoj strani koje će rezultirati, po mom dubokom uvjerenju, pozitivnim ishodom za hrvatske državljane. Molio bih za strpljenje. Uvijek brinemo za hrvatske državljane, bilo da je izvlačenje državljana iz Gaze, slučaj koji smo imali u Zambiji ili pak ova situacija", rekao je premijer. 

Malenica: Razumijem zabrinutost roditelja 

Nakon sjednice Vlade ministar pravosuđa Ivan Malenica dao je izjavu za medije. 

"Razumijem zabrinutost roditelja. Moram istaknuti da redovito komuniciram s predstavnicima te navijačke skupine oko određenih informacija. Poduzimaju se sve aktivnosti na diplomatskom putu, ali i na ovom dijelu koji se odnose na brigu za državljane koji se nalaze u grčkim zatvorima, rekao je Malenica.

"Brinemo se za naše državljane. Predsjednik Vlade kontinuirano razgovara s grčkim premijerom, pisao sam ministru pravosuđa, činimo sve što je u našoj moći. Idemo u tom smjeru da se što prije hrvatski državljani puste iz zatvora", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene