Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON VERBALNOG NAPADA

Ivica Puljak o dogradonačelniku: "Split ne treba izgubiti ovako beskompromisnog borca za bolji i uređeniji grad"

Ivica Puljak - 2
Ivica Puljak - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Gradonačelnik Splita reagirao je na slučaj verbalnog napada dogradonačelnika Ivoševića na novinarku. Naveo je da Split "ne treba izgubiti ovako beskompromisnog borca za bolji i uređeniji grad".

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević vrijeđao je urednicu Slobodne Dalmacije. Naime, razbjesnio ga je članak o sadnji stabala na Jadranu te je poručio da će joj se "napit krvi".

Nakon niza reakcija Ivošević se ispričao i objavio da će se na neko vrijeme povući iz javnosti. "Pogriješio sam kada sam na neprimjeren način razgovarao s novinarkom Nikolinom Lulić i na tome joj se još jednom ispričavam. Zapravo, kad malo bolje razmislim, čini mi se da zaista ponekad imam problem u komunikaciji", dio je objave.

Danas se na Facebooku oglasio i gradonačelnik Splita, Ivica Puljak.

"Kad smo ušli u Banovinu obećali smo samima sebi da ćemo Gradom upravljati tako da rješavamo sve ono što drugi nisu rješavali, ali i podizati standarde upravljanja u svim područjima. I možete vidjeti da smo tako i krenuli. Teško mi je pisati ove rečenice i od jučer imam stvarni, a ne metaforički grč u želucu jer znam da smo pogriješili tamo gdje nismo smjeli jer je komunikacija i pristojno ponašanje dio našeg programa, jednako kao i bespompromisna borba za uvođenje reda u Split.

Baš zato ne postoji ni najmanja naša želja da na bilo koji način ublažavamo i relativiziramo problem neprimjerene komunikacije dogradonačelnika Bojana Ivoševića s novinarkom Nikolinom Lulić iz Slobodne Dalmacije. Zbog svega izrečenog i dogradonačelnik Ivošević, ja i svi naši drugi suradnici nismo željeli uputiti samo javnu ispriku novinarki, nego najaviti i korake koji jamče da se ne želimo samo "izvući" iz ove trenutačne situacije. Dogradonačelnik Ivošević se na neko vrijeme povlači iz bilo kakve komunikacije s medijima, ne zato da vam uskratimo neke informacije ili pričekamo da vrijeme izbriše ovu neugodnost, nego da uloži u sebe napore koji su u ovako stresnom poslu potrebni i za javnu komunikaciju, a ne samo za odlično izvršavanje samih preuzetih poslova.

Ne želim izgubiti ovako poslovima predanog dogradonačelnika, Split ne treba izgubiti ovako beskompromisnog borca za bolji i uređeniji grad, a vi mediji ne smijete izgubiti pravo da sve to pratite i valorizirate na slobodan i nepristran način. Vrijeme koje ćemo si svi sada uzeti ne samo jednokratnom isprikom, nego i povlačenjem dogradonačelnika iz javnosti radi podizanja komunikacijskih standarda ulaganje je u budućnost naših odnosa i još predaniji rad za boljitak našeg Splita.

Pročitajte i ovo Sofija Preljvukić OBJAVILI PRIOPĆENJE Slobodna Dalmacija tvrdi da je Ivošević verbalno napao njihovu urednicu: "Napit ću vam se krvi"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijetio urednici Ivošević se ispričao i najavio da se povlači iz javnosti: "Imam problem u komunikaciji"

U govoru nakon pobjede, rekao sam da ćemo vjerojatno katkad pogriješiti. Ovo je taj trenutak. Život nije samo veselje, nego je ispunjen i teškim danima poput ovoga. Teške trenutke pretvorit ćemo u pobjedu ako naučimo nešto iz njih, a ja vjerujem u učenje", napisao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene