Milijan Brkić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Milijan Brkić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Karmen Brkić, bivša supruga Milijana Brkića, oglasila se putem svoje odvjetnice i tvrdi da ona nije žrtva svog bivšeg supruga već državnih tijela koja protuzakonito puštaju u medije navodne podatke iz istraživanja koje je proglašeno tajnim. Državno odvjetništvo potvrdilo da provodi preliminarne izvide o cijelom slučaju.


"Ovakvim protuzakonitim plasiranjem u odabrane medije navodnih podataka iz istrazivanja koje je proglašeno tajnim, moja je stranka postala žrtvom državnih tijela koje provode tu protuzakonitu rabotu, a ne žrtvom svoga bivšeg supruga, na što je ovakvim protuzakonitim postupcima pokušavaju prisiliti, iako se ona ni u jednom trenutku tako nije osjećala, niti se sada osjeća", poručila je za Dnevnik Nove TV Karmen Brkić, bivša supruga Milijana Brkića, putem svoje odvjetnice Ivke Jukić Pavelić.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o smjenama Brkića i Kovača: "Na ključnim funkcijama ne može biti netko tko je jučer govorio kako ništa ne valja" Andrej Plenković Plenković se ne boji Bandićeve osvete, prozvao  protivnike u HDZ-u: "Želim čuti imaju li problem surađivati s manjinama"

Brkićeva bivša supruga poručuje da je objavom tih "kreiranih podataka" izvrgnuta javnom sramoćenju da bi ju se pokušalo prisiliti da prihvati status žrtve te da optuži svog bivšeg supruga. 

Iz Državnog odvjetništva, pak, poručuju da su odmah nakon objave teksta u tjedniku Nacional proveli preliminarne izvide, a da će nadležno državno odvjetništvo nastaviti "poduzimati radnje" da se utvrde okolnosti pod kojima je došlo do objave podataka iz tajnog istraživanja. 

Više o ovom slučaju pogledajte u Dnevniku Nove TV u 19:15.