Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje u Remetincu

Odvjetnik županice: 'Držala se sasvim normalno, no što joj je u duši teško je reći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Marine Lovrić Merzel rekao je da se županica, unatoč odlasku u istražni zatvor 'držala sasvim normalno'

U istrazi protiv SDP-ove sisačko-moslavačke županice Uskok je predložio čak 106 svjedoka pa je obrana najavila dugotrajnu pravnu bitku tijekom koje će Marini Lovrić Merzel gotovo sigurno produljiti jednomjesečni istražni zatvor što joj je danas određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić uhićeno dvoje Objavljeni detalji nove istrage protiv Josipe Rimac: Kao mito tražila da ne plaća režije, opremili joj i kuću u Vodicama Slika nije dostupna ISPITANI SVI SVJEDOCI Sumnje u pranje novca: Sudac Vekić i prijateljica pušteni iz Remetinca, istraga se nastavlja

Osim velikog broja svjedoka županici u prilog ne ide ni činjenica što je i dalje na funkciji pa se opasnost od ponavljanja kaznenog djela kao razlog za istražni zatvor može navoditi sve dok ne podnese ostavku.

'Počinje pravna bitka koja će dugo trajati. Prema onome što zasad znam i po načinu obrane koju je iznijela jučer zapravo sam optimist u krajnjoj konzekvenci i očekujem da će stvari u jednom trenutku krenuti dobro što se obrane tiče', izjavio je odvjetnik Berislav Živković, dok je njegova klijentica, nakon odluke istražne sutkinje, putovala prema zatvoru u Remetincu.

Živković je kazao da odlazak u zatvor nitko ne primi ravnodušno, ali da se Lovrić Merzel 'držala sasvim normalno'. 'No, što joj je u duši teško je reći', dodao je odvjetnik koji je najavio žalbu na odluku o istražnom zatvoru, kao i ponovno nuđenje jamčevine za puštanje iz istražnog zatvora.

Sutkinja istrage Jadranka Mandušić odbila je županičin zahtjev da joj se kao jamstvo priznaju nekretnine i štedni račun, no prihvatila je jamstvo za jednog od njenih dvoje suosumnjičenika Bernarda Popeca.

Sud odlučio: Merzel ide u jednomjesečni pritvor u Remetinec

Ipak i on će, zajedno sa županicom i vlasnikom tvrtke IGM Turopolje te predsjednikom Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijom Kobešćakom u Remetincu boraviti dok se, u slučaju da mu odluka o jamstvu postane pravomoćna, ne provede upis hipoteke na nekretnine kojima jamči da na slobodi neće utjecati na svjedoke.

Kobešćakov odvjetnik Gordan Preglej rekao je da se na njegova branjenika odnosi tek desetak svjedoka pa bi on mogao biti pušten na slobodu i prije isteka jednomjesečnog zatvora.

Živković je kazao da je među svjedocima velik broj zaposlenika sisačko-moslavačke županije, ali i svi vijećnici koje je Lovrić Merzel, po tvrdnjama Uskoka, nezakonito angažirala kao svoje savjetnike i zato im plaćala naknadu od 5.000 kuna mjesečno.

Kao i na jučerašnjem ispitivanju u Uskoku Lovrić Merzel je i na sudu odbacila sve optužbe da je županiju oštetila s pet zlouporaba ukupno teških više od 10,5 milijuna kuna.

Osim plaćanja savjetnika, na što je potrošeno oko šest milijuna kuna, tereti ju se da je zgradu Hitne pomoći preplatila za četiri milijuna kuna, da je trošila javni novac na zabave, privatne troškove plaćala službenom karticom te raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak i na taj način županiju oštetila za još 200 tisuća kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene