Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon tri mjeseca

Izlaze li Bad Blue Boysi uskoro iz grčkih zatvora? Tri dana bit će ključna za odluku

Hrvatski navijači u Grčkoj - 1
Hrvatski navijači u Grčkoj - 1 Vijesti Nove TV u 14
Aktualno Galerija Navijači - 2 Navijači - 2 Foto: Vijesti u 17 BBB u Grčkoj - 3 BBB u Grčkoj - 3 Foto: Vijesti u 17 BBB u Grčkoj - 1 BBB u Grčkoj - 1 Foto: Vijesti u 17 Hrvatski navijači u Grčkoj - 1 Hrvatski navijači u Grčkoj - 1 Foto: Vijesti Nove TV u 14 +1 Navijači - 3 Galerija 1/6 >>
Odvjetnik obitelji uhićenih Dinamovih navijača Mario Medak najavio je da će navijači, pritvoreni nakon nereda u kolovozu u Grčkoj, iznositi obrane 4., 5. i 6. prosinca ove godine na sudu u Ateni.

''Svi hrvatski državljani koji se nalaze po grčkim zatvorima, pozvani su u Atenu i prilikom ta tri dana, 4., 5. i 6. prosinca imat će priliku iznijeti svoju obranu'', rekao je Mario Medak, odvjetnik obitelji uhićenih Dinamovih navijača, za RTL televiziju.

Nakon toga će njihovi odvjetnici uložiti žalbu na istražni zatvor, a ako je sudac prihvati, uhićeni navijači ili barem dio njih mogao bi izaći na slobodu već idući mjesec, ističe RTL.

Pročitajte i ovo Prosvjednici ispred Bijele kuće zahtjevaju trajni prekid vatre u Pojasu Gaze Ima 84 godine Oslobođena izraelska taokinja bori se za život: "Držali su je u užasnim uvjetima"

Pročitajte i ovo Božićno drvce u Zagrebu za pravi blagdanski ugođaj Počela prodaja borova: Dilema kupaca - odabrati pravo ili umjetno božićno drvce

Medak je potvrdio da postoji takva mogućnost, dodajući kako očekuje da će prijedlozi za ukidanje istražnog pritvora biti podneseni nakon ispitivanja, što znači da bi sud mogao donijeti odluku o puštanju na slobodu.

Pritvorene Dinamove navijače tereti se za 11 kaznenih i prekršajnih djela. Ono najteže, ubojstvo navijača AEK-a Mihalisa Katsurisa uoči utakmice s Dinamom, odbačeno je nakon što je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio ni jedan od pritvorenih Bad Blue Boysa.

U grčkim zatvorima nalazi se ukupno 102 Bad Blue Boysa, a pritvoreni su više od tri mjeseca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene