Suđenje Tinu Šunjergi (Foto: Dino Stnain/Pixsell) - 4
Suđenje Tinu Šunjergi (Foto: Dino Stnain/Pixsell) - 4 Foto: Dino Stnain/Pixsell

Odvjetnik Tina Šunjerge (21), koji je prije dvije godine ubio vlastite roditelje, žalit će se na presudu Vrhovnog suda kojom je Šunjergi smanjena prvotna presuda na kaznu od 35 godina zatvora.


Šunjerga je prethodno na Županijskom sudu u Zadru osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina. Vrhovni sud u petak je djelomično prihvatio žalbu Tina Šunjerge (21), koji je ubio vlastite roditelje 2017. godine u Čistoj Velikoj, te mu je prvotna presuda smanjena za pet godina.

Vezani članci Josipa Rimac izašla iz Remetinca Rimac izašla iz Remetinca i otkrila da je napisala knjigu: "Hoću li optužiti koga iz vlasti? Zar vam tako izgledam? Ja volim sve ljude..." Tomislav Horvatinčić ispija kavicu na Cvjetnom Za dva dana mora iza rešetaka, ali... Tomislav Horvatinčić opet traži odgodu odlaska u zatvor

Ta presuda Vrhovnog suda još nije pravomoćna, a dopuštena je ponovna žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora. O žalbi će odlučivati Vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud.

Odvjetnik Tina Šunjerge po službenoj dužnosti Karlo Surić zadovoljan je smanjenjem kazne, ali ponovno će se žaliti, piše Jutarnji list.

''Zadovoljan sam što je Vrhovni sud Hrvatske preinačio prvostupanjsku presudu uvaživši dio naše žalbe i uzeo u obzir one olakotne okolnosti koje su u žalbi bile navedene. Ovdje je posrijedi bio strašan zločin. Međutim, kao odvjetnik iskoristit ću pravnu mogućnost kod ovako teških kaznenih predmeta i na ovu presudu Vrhovnog suda Hrvatske ponovno ću uložiti žalbu. Od Vijeća Vrhovnog suda, kao trećestupanjskog suda, u žalbi ću zatražiti poništenje presude i vraćanje sudskog postupka na prvostupanjski Županijski sud u Zadru. Naime, smatram da tijekom tog suđenja u Zadru nisu na pravilan način utvrđena sva činjenična stanja, odnosno da je izvješće Centra za socijalnu skrb u Šibeniku o Tinu Šunjergi u koliziji s psihijatrijskim vještačenjem provedenim nad njime u Klinici za psihijatriju Vrapče'', rekao je Surić za Jutarnji list.

Podsjetimo, na godinu dana zatvora uvjetno, s rokom kušnje od tri godine, osuđen je i njegov prijatelj Ivan Škarić, koji nije prijavio ubojstvo iako je bio u automobilu sa Šunjergom kada je on ubio majku.