Obavijesti Video Pretražite Navigacija
smanjili mu kaznu

Odvjetnik Tina Šunjerge najavio novu žalbu: ''Tražit ću poništenje presude i vraćanje postupka na početak''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Tina Šunjerge (21), koji je prije dvije godine ubio vlastite roditelje, žalit će se na presudu Vrhovnog suda kojom je Šunjergi smanjena prvotna presuda na kaznu od 35 godina zatvora.

Šunjerga je prethodno na Županijskom sudu u Zadru osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina. Vrhovni sud u petak je djelomično prihvatio žalbu Tina Šunjerge (21), koji je ubio vlastite roditelje 2017. godine u Čistoj Velikoj, te mu je prvotna presuda smanjena za pet godina.

Pročitajte i ovo Zatvor Padinska Skela Robijao zbog 250 eura Stravičan zločin u susjedstvu: Završio u zatvoru zbog petarde, cimeri ga silovali drškom metle, tjerali da pije mokraću i na kraju ubili Slika nije dostupna Pomorska nesreća iz 2011. Unatoč nizu pokušaja zbog raznih bolesti Horvatinčiću odbijena žalba za odgodu zatvora

Ta presuda Vrhovnog suda još nije pravomoćna, a dopuštena je ponovna žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora. O žalbi će odlučivati Vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud.

Odvjetnik Tina Šunjerge po službenoj dužnosti Karlo Surić zadovoljan je smanjenjem kazne, ali ponovno će se žaliti, piše Jutarnji list.

''Zadovoljan sam što je Vrhovni sud Hrvatske preinačio prvostupanjsku presudu uvaživši dio naše žalbe i uzeo u obzir one olakotne okolnosti koje su u žalbi bile navedene. Ovdje je posrijedi bio strašan zločin. Međutim, kao odvjetnik iskoristit ću pravnu mogućnost kod ovako teških kaznenih predmeta i na ovu presudu Vrhovnog suda Hrvatske ponovno ću uložiti žalbu. Od Vijeća Vrhovnog suda, kao trećestupanjskog suda, u žalbi ću zatražiti poništenje presude i vraćanje sudskog postupka na prvostupanjski Županijski sud u Zadru. Naime, smatram da tijekom tog suđenja u Zadru nisu na pravilan način utvrđena sva činjenična stanja, odnosno da je izvješće Centra za socijalnu skrb u Šibeniku o Tinu Šunjergi u koliziji s psihijatrijskim vještačenjem provedenim nad njime u Klinici za psihijatriju Vrapče'', rekao je Surić za Jutarnji list.

Podsjetimo, na godinu dana zatvora uvjetno, s rokom kušnje od tri godine, osuđen je i njegov prijatelj Ivan Škarić, koji nije prijavio ubojstvo iako je bio u automobilu sa Šunjergom kada je on ubio majku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene