Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IDE IZA REŠETAKA

Bjegunac Ivan Božić branio se šutnjom, u skrivanju mu pomogle još dvije osobe: Njegov odvjetnik tvrdi da nije bio u bijegu

Ivan Božić, 29-godišnjak osumnjičen za pokušaj teškog ubojstva policajca na kojega je naletio automobilom nakon čega je uhićen u četvrtak popodne u Solinu, na ispitivanju u policiji se branio šutnjom.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan javio je nešto nakon 16:30 da je "bjeguncu Ivanu Božiću određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela".

"Mogu vam samo reći da se u policijskoj upravi branio šutnjom. Bit će saslušan na Županijskom državnom odvjetništvu, a nakon toga idemo kod suca istrage. No, on će se i tamo braniti šutnjom", kratko je za Hinu ranije izjavio Božićev branitelj splitski odvjetnik Vinko Gulišija.

Splitska policija je priopćila da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju. Osnovano se, naime, sumnja da je osobnim vozilom udario i teško ozlijedio policajca prije dva dana te je predan pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je također i osnovana sumnja da su mu u skrivanju pomogli 31-godišnjak i 22-godišnjak te su i njih dvojica predani pritvorskom nadzorniku.

Za jednu osobu nisu utvrđeni elementi kaznenog djela i ona je puštena na slobodu.

Policajac zbog ozljeda završio u bolnici

U četvrtak u 16:40 u kući na području Solina uhićen je 29-godišnji Ivan Božić, nedaleko trgovačkog centra Solin Građa, u kući blizu Inine postaje. Na teret mu se stavlja kazneno djelo pokušaja ubojstva policijskog službenika - u srijedu u 00:50 sati Božić je automobilom udario mladog policajca u Ulici Domovinskog rata. Policajac je zbog ozljeda završio u bolnici.

Ivanov otac Ante Božić rekao je za DNEVNIK.hr da je u stalnom kontaktu s obitelji ozlijeđenog policajca, s kojima se poznaje godinama. 

"Mladić nije životno ugrožen, pri svijesti je i priča. Odmah nakon ove vijesti nazvao sam oca ozlijeđenog i stalno smo u kontaktu, i jučer smo se opet čuli. Cijela ova tragedija dodatno nas je zbližila i to su ljudi koje možete samo svijećom tražiti", ispričao nam je Ante. A on kao i cijela obitelj proživljava najteže trenutke, koje niti jednom roditelju nitko ne bi poželio, što i sam otac potvrđuje. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregazio policajca VIDEO Pogledajte trenutak uhićenja Ivana Božića: Prilikom upada u kuću u Solinu ozlijeđen policajac

"Ivan to nikada ne bi napravio iz obijesti, on ima dijagnozu poremećaja hiperaktivnosti ADHD. Ali, on nikada u kući prema nama nije bio agresivan, nikada", tvrdi njegov otac, kojeg sve ovo neizmjerno boli, ali kaže: "Moram sinu dati šansu". Rekao nam je da se nije čuo sa sinom nakon ovoga. 

Otkrio nam je i da je odvjetnik njegova sina Vinko Gulišija iz Splita, koji je jučer dobio punomoć da ga zastupa. 

Pročitajte i ovo Slobodan Marendić Objavili i video uhićenja Policija otkrila detalje velike akcije uhićenja Ivana Božića: "To će mu biti otegotna okolnost"

Pročitajte i ovo Privođenje u Splitu - 3 Još tri osobe s njim VIDEO Uhićen Ivan Božić: Pogledajte privođenje bjegunca za kojim se tragalo dva dana

Gulišija nam je kazao: "Danas u podne susreo sam se s njime te je održano  policijsko saslušanje". Najavio je i da će se Božić braniti šutnjom. 

S odvjetnikom Gulišijom čuli smo se nakon policijskog saslušanja te je za DNEVNIK.hr rekao da mladić nije bio u bijegu nego je tražio odvjetnika s kojim bi se sam prijavio policiji. 

Božić je uhićen u četvrtak popodne, nakon dana i pol bijega, u kući na području Solina. Navodno je u vrijeme uhićenja s još trojicom muškaraca gledao nogometnu utakmicu između Hrvatske i Belgije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene