Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, koji prati uhićenja i razvoj situacije oko afere Janaf, razgovarao je s Ivom Farčićem, odvjetnikom uhićenog Dragana Kovačevića, predsjednikom Uprave Janafa.


Kako javlja reporter Nove TV Andrija Jarak, stalno 'cure' novi detalji i informacije, a može se čuti i da nisu isključena uhićenja i nekih političara. Ono što se za sada pouzdano zna jest da traju pretresi na nekoliko lokacija u Zagrebu i okolici. 

Vezani članci Privođenje predsjednika Uprave JANAF-a Dragana Kovačevića - 2 Kovačevićev Klub očito bio jako popularan: Sve duži popis ''uglednika'' koji su ga pohodili Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića Odvjetnik uhićenog Kovačevića: "On nije lik koji bi trebao biti u zatvoru. Tamo se ne osjeća dobro. Ja se trudim da on to sve izdrži"

Odvjetnik Dragana Kovačevića Ivo Farčić u razgovoru za Novu TV rekao je kako su on i klijent čitav dan u izvidima s istražiteljima. 

"Gospodin Kovačević je trenutno je od strane policije vođen, jer ja ga ne mogu voditi, na pretragu službenih i osobnih prostorija. Ima ih više i u Janafu i drugdje", rekao je Farčić i dodao kako se Kovačević tijekom dana ponašao profesionalno te da mu iznosi argumente za svoju nevinost. 

"Riječ je o djelu trgovanja utjecajem, to je prema europskoj konvenciji ugrađeno je u naše zakonodavstvo. Sljedeća faza u ovom je davanje obrane Uskoku, no ne mogu predvidjeti kada, ali očekujem da bi to bilo večeras", kaže Farčić. 

Rekao je i kako on kao branjenih i njegov klijent nisu dobili pouku o pravima ili rješenje o istrazi. 

"To ćemo tek dobiti, no to je uobičajeno. Malo nam je nezgodno jer dok smo na tim izvidima dosta 'plivamo', no moramo to dobiti najkasnije prije prvog ispitivanja", rekao je. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr