Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor s Andrijom Jarkom

Odvjetnik Dragana Kovačevića otkrio kako se predsjednik Uprave Janafa ponašao tijekom pretresa i kada očekuje da će biti ispitan u USKOK-u

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, koji prati uhićenja i razvoj situacije oko afere Janaf, razgovarao je s Ivom Farčićem, odvjetnikom uhićenog Dragana Kovačevića, predsjednikom Uprave Janafa.

Kako javlja reporter Nove TV Andrija Jarak, stalno 'cure' novi detalji i informacije, a može se čuti i da nisu isključena uhićenja i nekih političara. Ono što se za sada pouzdano zna jest da traju pretresi na nekoliko lokacija u Zagrebu i okolici. 

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja" Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak

Odvjetnik Dragana Kovačevića Ivo Farčić u razgovoru za Novu TV rekao je kako su on i klijent čitav dan u izvidima s istražiteljima. 

"Gospodin Kovačević je trenutno je od strane policije vođen, jer ja ga ne mogu voditi, na pretragu službenih i osobnih prostorija. Ima ih više i u Janafu i drugdje", rekao je Farčić i dodao kako se Kovačević tijekom dana ponašao profesionalno te da mu iznosi argumente za svoju nevinost. 

"Riječ je o djelu trgovanja utjecajem, to je prema europskoj konvenciji ugrađeno je u naše zakonodavstvo. Sljedeća faza u ovom je davanje obrane Uskoku, no ne mogu predvidjeti kada, ali očekujem da bi to bilo večeras", kaže Farčić. 

Rekao je i kako on kao branjenih i njegov klijent nisu dobili pouku o pravima ili rješenje o istrazi. 

"To ćemo tek dobiti, no to je uobičajeno. Malo nam je nezgodno jer dok smo na tim izvidima dosta 'plivamo', no moramo to dobiti najkasnije prije prvog ispitivanja", rekao je. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene