Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi sa zemljištem

Odustaje li IKEA od Hrvatske?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IKEIN trgovački centar u Hrvatskoj pod velikim je upitnikom. Švedska tvrtka neugodno je izenađena informacijom da bi zbog izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu morali platiti još 16 milijuna eura za prenamjenu zemljišta koje su kupili.

Odustane li IKEA od investicije u Hrvatskoj, propada plan o novih dvije tisuće radnih mjesta, a i drugim inozemnim investitorima ne šalje se optimistična poruka o ulaganju u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci Željko Kerum Elektronička javna dražba Kerumovo zemljište u Drnišu ide na bubanj: Procijenjena vrijednost na 85.838 eura

Podsjetimo, 2011. godine IKEA bi trebala otvoriti trgovački centar i trgovinu IKEA kod čvora Ivanja Reka u Zagrebu. Tvrtka je već kupila zemljište za izgradnju tih objekata.

Ukupna investicija vrijedna je oko 300 milijuna eura te planiraju i suradnju s hrvatskim tvrtkama.

Vijest da švedska Ikea stiže u Hrvatsku, domaći trgovci namještajem nisu dočekali s odobravanjem. Ne boje se konkurencije, već smatraju kako se IKEI pogodovalo pri kupnji zemljišta te da su zato nelojalna konkurencija. Zbog dolaska Šveđana tvrde 10. 000 ljudi dobit će otkaz.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene