U Zadru je održan Hod za život, a njegov koordinator Tvrtko Krpina poručio je kako su se okupili da bi poslali poruku da je život neprocjenjiv. Osim Zadra, ista je manifestacija održana i u Pločama.

Galerija Hod za život u Zadru - 1 Hod za život u Zadru - 2 Hod za život u Zadru - 3 +0 Hod za život u Zadru - 4

U Zadru je u subotu održan Hod za život a njegov koordinator Tvrtko Krpina izjavio je kako su se okupili da bi poslali poruku da je život neprocjenjiv i treba ga njegovati - zakonski, moralno i financijski.

"Kao što znanost tvrdi da život počinje začećem, tako i mi tvrdimo da život treba njegovati zakonski, moralno i financijski. Život treba zaštiti bio on rođeni ili nerođeni, mladi ili stari, zdrav ili bolestan", kazao je Krpina okupljenima na Forumu te dodao kako je znanost napredovala i nema više sumnje u to kada počinje život.

Hod za život u Splitu - 8 FOTO/VIDEO Hod za život u Splitu: "Pravi muškarac štiti život"

Tea Bekavac VIDEO I FOTO Održan Hod za život u Zagrebu, javnosti se obratila i majka koja je rodila dijete s teškom dijagnozom - "Otišla je u miru"

Na skupu, koji je okupio oko 1500 sudionika, govorili i zadarski liječnik i gradski vijećnik Damir Biloglav te ginekologinja iz Splita Marija Divića koja je, aludirajući na slučaj Čavajda, rekla "kako joj je žao iskorištene žene koja je trpjela i patila dok su se aktivisti igrali njezinim životom i imenom“.

"Naša država po zakonu radi nezakonito. HZZO nije smio platiti feticid u Sloveniji, on je morao dovršiti trudnoću prema medicinskim indikacijama, a postoji puno intrauterinih operacija koje se mogu odraditi" ustvrdila je Divić.

Biloglav je objasnio kako nastaje začeće i usporedio ga s dobitkom na lutriji. "To govori koliko smo nagrađeni i koliko bismo trebali cijeniti život", istaknuo je.

Hod za život u Zadru je održan po drugi put, a sudionici su hodali središtem grada, od Parka hrvatskih redarstvenika preko Kalelarge do Foruma.

Osim Zadra, ova je manifestacija u subotu održana i u Pločama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju