Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatrpan zahtjevima

Odluka o neradnim nedjeljama se nestrpljivo čeka: Ustavnom sudu se ne žuri, a oporba i poslodavci ga požuruju

Ustavni sud odlučuje o zakonu koji regulira rad nedjeljom, kojim je Vlada dopustila da se radi 16 nedjelja u godina, a i oporba i poduzetnici ga požuruju. Više detalja zna reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

"Naši poduzetnici više ne mogu izdržati, mnogi imaju čak pad prometa od 25 posto. Naravno to se odnosi na male trgovce koji nedjeljama ne mogu raditi", komentirala je Branka Prišlić iz udruge Glas poduzetnika zakon kojim je Vlada dopustila da se radi 16 nedjelja godišnje.

Ustavni sud zatrpan je zahtjevima za ocjenu ustavnosti, a podnositelji su nestrpljivi.

"Mi pozivamo Ustavni sud da im ne bude baš svaki dan neradna nedjelja, da se konačno prime posla", rekao je Davor Nađi iz stranke Fokus.

Na predmetima koji se tiču zabrane rada nedjeljom intenzivno se radi i bit će riješeni u razumnom roku, poručili su s Ustavnog suda za Dnevnik Nove TV. Ipak, ne mogu točno predvidjeti kada će se održati i sjednica na kojoj će biti donesene i konačne odluke.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća Mnogi su razočarani Velika porezna reforma, a plaće jedva da su porasle: Najviše pak muka imaju – računovođe

Ustavni stručnjak Mato Palić očekuje da će dvojba biti riješena u sljedećih pola godine.

"Ne bih čak ni isključio mogućnost da Ustavni sud neustavnim ocjeni neke odredbe tih zakonskih promjena, a neke ostavi na snazi", napomenuo je.

Više o ovoj temi možete pogledati u prilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene