Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlične brojke

Ima ih sve više i ne kriju oduševljenje: "Nevjerojatno je sve - od ljudi, grada, ambijenta do zgrada"

Aktualno Galerija Sagy, gost iz Južne Koreje Sagy, gost iz Južne Koreje Foto: DNEVNIK.hr Marin, gošća iz Australije Marin, gošća iz Australije Foto: DNEVNIK.hr Vladan, gost iz Srbije Vladan, gost iz Srbije Foto: DNEVNIK.hr Filip Kapetanović, manager hotela Filip Kapetanović, manager hotela Foto: DNEVNIK.hr +4 Odlična turistička podsezona - 1 Galerija 1/9 >>
Bablje ljeto donijelo je Hrvatskoj odlične turističke brojke. Listopad je nadmašio lanjski i u dolascima gostiju i u noćenjima. Vreve od Jadrana do Zagreba nije manjkalo ni u subotu.

Dan kao stvoren za uživanje: sunce, 12 stupnjeva i studeni samo na kalendaru. Dobitna kombinacija za istraživanje Zagreba - s time se slažu i mnogobrojni turisti.

"Ovo mi je drugi posjet Zagrebu. Nevjerojatno je sve - od ljudi, grada, ambijenta do zgrada", kazao je Sagy iz Južne Koreje.

Toplo vrijeme i malo oborina - vinuli su listopad u turističke rekorde. U Hrvatskoj je ostvareno 13 posto više dolazaka gostiju nego lani.

Pročitajte i ovo Reakcije na pokušaj poljupca - 3 Komunikacijska stručnjakinja Incident hrvatskog ministra: "On je bio jedini i to je ispalo vrlo neugodno"

Od početka godine Hrvatska broji devet posto više dolazaka i tri posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu. Najtraženije su destinacije Istra, Splitsko-dalmatinska županija i Kvarner.

Domaći gosti, Nijemci, Slovenci i Austrijanci ove su godine najbrojniji.  Sve zanimljiviji adventski dio godine tek slijedi.

Pročitajte i ovo Hrvati evakuirani iz Gaze sletjeli u Zagreb - 4 Obitelji s djecom FOTO Potresni prizori i suze u zračnoj luci: Evakuirani Hrvati stigli u Zagreb - "Prošli smo kroz užas"

Što su sve rekli gosti, pogledajte u prilogu reporterki Dnevnika Nove TV Valentine Baus i Katarine Jusić Mezga.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene