Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra najveći procesi

Odbije li Petrač svjedočiti čeka ga još mjesec dana zatvora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Presudni dani za obranu, ali i za tužiteljstvo u tri najveća sudska procesa na zagrebačkom Županijskom sudu. Ispred Vladimira Zagorca ponovno će se pojaviti Hrvoje Petrač.

Istodobno bit će predočene, navodno, najdelikatnije snimke primanja mita na suđenju Josipu Matanoviću. Sutrašnje svjedočenje Vladimira Šeksa na suđenju Branimiru Glavašu je odgođeno. Tako će jutro pred županijskim sudom početi velikim mjerama sigurnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahtjevi tužiteljstva Deset godina zatvora i oduzimanje 39 milijuna kuna Slika nije dostupna Ni Tuđman ni Rebić nisu vidjeli dragulje 'Ispada da imamo lebdeće kamenje, a nitko ne zna čije je'

'Slučaj Dragulji' - suđenje Vladimiru Zagorcu

Hrvoje Petrač je prvi u javnost iznio detalje o vezi generala Zagorca s dragim kamenjem, koje je navodno nestalo iz Ministarstva obrane. No pred sucem u prosincu odbio je svjedočiti. Petrač je sud uvjeravao da je previše potresen smrću prijatelja Pukanića, preseljenjem u pulski zatvor, ali i riječima Zagorčeva odvjetnika. 

'Optužio je, osramotio, difamirao preko medija mene i moju obitelj. Ja služim kaznu', rekao je pred sucem Petrač. Odbijanje svjedočenja stajalo ga je 10 tisuća kuna. Odbije li i sutra progovoriti, zatvorska kazna produžit će mu se za mjesec dana.

Josef Rothaichner, donositelj torbi s draguljima, trgovac oružjem iz Beča trebao bi u utorak svjedočiti video linkom.

'Veliki masetro' - suđenje Josipu Matanoviću

U sudnici do Zagorca i Petrača odvijat će se suđenje u slučaju 'veliki maestro. Tamo bi trebale biti puštene, do sada navodno najdelikatnije, snimke Josipa Matanovića kako prima mito. Obranu sutra, navodno, očekuju najjači USKOK-ovi dokazi protiv donedavnog potpredsjednika fonda za privatizaciju.

Državno odvjetništvo, svojim snimkama, u cijelu priču neočekivano je uvuklo državni vrh. Premijerova brza rekacija bila je - 'vodit ću borbu protiv korupcije'. 'Nitko me neće pokolebati spominjanjem mene, nekog od članova moje obitelji ili članova Vlade', rekao je premijer nakon što se na jednoj od snimaka spomenulo ime njegove supruge i njega samoga.

Suđenje Branimiru Glavašu - odgođeno suđenje Vladimira Šeksa

Pored Matanovića i Zagorca trebali su se naći i Branimir Glavaš te potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, no zbog Glavaševe bolesti, Šeksovo svjedočenje je odgođeno. 

Optuženike iz afera u kojima su pronevjereni deseci milijuna sljedećih će dana na klupama sudnice, nastaviti braniti i sama elita kaznenog prava. U tri top procesa, prema nekim izračunima, ukupno zbrojeni honorari bit će veći od 7 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene