Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Personalizirane razglednice

Od sada možete izraditi i slati razglednice s vlastitim likom i djelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi fotografije i uspomene s godišnjeg odmora rado dijele putem Facebooka. No, dobra stara razglednica i dalje uveseljava, osobito ako je na njoj i vaša fotografija.

Razglednica s fotografijom je gotova za samo nekoliko minuta i trenuci za uspomenu su sačuvani. 'Poslat ćemo je roditeljima, da vide gdje smo i kako nam je lijepo tu. Mogu vidjeti nas i sve što smo vidjeli', kaže nam Anisse iz Francuske.

Pročitajte i ovo Razglednice, ilustracija - 2 Pravo malo bogatstvo Nekad su ih turisti slali na tisuće, danas su prava rijetkost: Neke su skuplje i od osobnih automobila Ilustracij Prijetio oružujem Pronašli razbojnika, ali i novac: Opljačkao banku, policija ga brzo uhitila

Novi oblik razglednice itekako privlači turiste. A ideja je došla spontano.

>> Razglednici od Trinidada i Tobaga do Dubrovnika trebalo 11 godina!

'Primijetili smo da se Zagrepčani, a mahom i turisti, vole slikati', kaže Ina, pokretačica projekta u Zagrebu.

Pa su im odlučili ponuditi poseban suvenir. 'Jako nas je iznendao njihov interes i ta sreća na licu kada uzmu ovu jednu kartolinu', dodaje Ina.

'Radi se o jeftinom suveniru, ali unikatnom. Mušterija dobije i fotografiju sebe i mjesta koje je posjetio', priča nam Ivan, pokretač projekta u Makarskoj.

Zanimanje za razglednicama pada, no one se još uvijek šalju. 'Iako su brojke u padu, ponajviše prisustvom novim medija, razglednica nije iščeznula', kaže Nina Butić Ivanković iz Hrvatske pošte.

Koliko godišnje pošaljemo razglednica? Oko 10 milijuna. 'Prisnija je nekako komunikacija preko razglednice, nego preko interneta, Facebooka', pojašnjava nam Klement iz Hrvatske pošte.

Svaka razglednica ima svoju priču. Osobna je i topla, a primatelju mami osmijeh na lice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene