Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krčke delicije

Od ovih prizora zasigurno će vam narasti zazubice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistički radnici na Krku turistima ne nude samo more i sunce.

Odavno im je jasno da su gosti zadovoljni kad im je dan ispunjen i kada se kući s odmora vrate prepuni lijepih uspomena. Gdje ljepšeg sjećanja od onog na miran odmor i odličnu domaću hranu, pogotovo pršut. 'Odličan je okus, potpuno drugačiji od kupovnog, osjetim miris Mediterana, a i vidi se da je ručno rezan', rekla nam je gošća iz Italije.

Pročitajte i ovo Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina"

>> Kulen, pršut i ostali tradicijski proizvodi imaju veliki potencijal u Europi

Pršut bez sira? Nikako, bar ne na otoku gdje se još proizvodi pravi domaći sir. Jedan mladi talijanski par prvi je puta na ljetovanju u Hrvatskoj i oduševljeni su gastro ponudom. 'Probali smo do sada ribu, odlična je, ali za predjelo obavezno biramo pršut i sir, nešto posebno', rekli su. Upravo ta autohtona domaća hrana s mirisom mediterana motiv je ovogodišnjeg sajma na Krku, s tradicijom od pola tisućljeća.

Terase su pune cijeloga dana. Kad sunce padne kupači okrijepu potraže u nekom od kafića i restorana gdje uživaju u domaćoj ukusnoj hrani.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene