Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Distribucija u tijeku

Od danas počinje sezonsko cijepljenje protiv gripe, saznajte gdje možete po svoju dozu: ''Nije zapreka za zaštitu od koronavirusa''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od danas počinje sezonsko cijepljenje protiv gripe za osobe koje imaju povećani rizik od komplikacija.

Ove godine nabavljeno je 600.000 doza cjepiva protiv gripe za cijelu Republiku Hrvatsku, a trenutno je u tijeku distribucija. Od danas počinje sezonsko cijepljenje protiv gripe za osobe koje imaju povećani rizik od komplikacija.

''Hrvatski zavod za javno zdravstvo ove je godine naručio četverovalentno inaktivirano cjepivo protiv sezonske gripe, koje će kao i dosadašnjih godina biti besplatno za osobe koje imaju povećani rizik od teškog oblika gripe i povezanih komplikacija'', kazali su iz HZJZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAVJETI STRUČNJAKA Korona divlja, a gripa prijeti: Slijedi li nam tvindemija i kako razlikovati koronu od gripe?

Pročitajte i ovo Ljekarna - 1 Uskoro počinje distribucija Osim na koronu, moramo misliti i na gripu: Prošle godine cjepiva su planula, a ove je interes puno manji

Poručuju da redovito godišnje cijepljenje protiv gripe nije zapreka za zaštitu cjepivom protiv koronavirusa. Cijepljenje će se primarno provoditi u ordinacijama izabranih liječnika - ambulantama obiteljske medicine i pedijatrijskim ordinacijama, ističu iz HZJZ-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene