Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od danas je moguće reprogramirati svoj porezni dug.Riječ je o zakonu koji je stupio na snagu, a tiče se onih koji su bili obrtnici, svih onih koji još uvijek rade, a imaju porezni dug, odnosno običnih građana s dugom prema državi.


Novi zakon omogućit će reprogram duga naplate glavnice uz kamatnu stopu u visini od 4,5 posto. Ovisno o visini, dug je moguće vratiti u razdoblju od 36 do 60 mjeseci. Prema podacima iz Porezne uprave, dug je nešto veći od 13 milijardi kuna.

>> Dužni ste državi? Porezna objavila kako otplatiti dug!

Vezani članci Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Probijeni svi rokovi: I dalje nema zakona o Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa Biljana Borzan (desno) svjedočila na suđenju Nadi Čavlović Smiljanec (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Borzan na suđenju bivšoj šefici Porezne uprave: "Ne sjećam se jesam li se s Radeljićem osobno sastajala"

'Bitno je naglasiti ,isto tako, svi oni koji se prijave na program otpisa duga njima će se odblokirati njihovi računi', kazala je Nada Čavlović Smiljanec, ravnateljica Porezne uprave. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook