Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je dr. sc. Tome Antičić službeno preuzeo dužnost ravnatelja Instituta Ruđer Bošković, na mandatno razdoblje od četiri godine.


Dr. Antičić ističe da će slijedećih nekoliko godina biti ključni za Institut Ruđer Bošković na više razina, te da će se IRB suočiti s brojnim dodatnim izazovima.

Vezani članci Slika nije dostupna Više od 3500 posjetitelja na otvorenom danu 'Ruđera' Slika nije dostupna Dugoročna strategija Instituta Ruđera Boškovića: Povećanje znanstvenoga i gospodarskoga utjecaja

Neki od njih su vrlo loši gospodarski izgledi u doglednoj budućnosti, nadolazeće članstvo Hrvatske u Europskoj Uniji, nove mogućnosti koje nude strukturni fondovi i Horizon program, svjetski trendovi koji stavljaju manji naglasak na temeljne znanosti i veću usmjerenost na aplikacije, povećanje odljeva mozgova iz Hrvatske, te vjerojatno smanjenje sredstava za znanstvene projekte i plaće.

>> Na Institutu Ruđer Bošković su se izdavali fiktivni studentski ugovori, šteta 247,000 kuna

'IRB je stožerna Hrvatska institucija po znanstvenim istraživanjima u području temeljnih znanosti, multidisciplinarnosti te brojnim vezanim znanjima, i ta snaga će se poduprijeti i iskoristiti da IRB uspješno adresira navedene izazove', istaknuo je dr. Antičić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju