Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić suočava se i s trećom istragom koju je protiv njega pokrenulo Državno odvjetništvo. Imovina mu je blokirana, a novac će mu trebati u nizu kaznenih postupaka koji se vode protiv njega. Kao i za još više kaznenih prijava koje je on podnio tužiteljstvu.

Galerija


Kao vloger, Ivica Todorić ne odmara i preko svog vloga poručuje da će nastaviti odgovarati na pitanja svojih pratitelja. Agrokor mu nije jedina tema, osvrće se i na slučaj Uljanik. Na stranici na Facebooku nazvao se političkim kandidatom. Najavio je angažiranje u politici, no sada o tome ne progovara.

Vezani članci Odvjetnik Nobilo komentirao optužnicu protiv Todorića (Foto: Pixsell) Nobilo o optužnici protiv Todorića: ''Nepojmljivo je to što im se stavlja na teret'' Ivica Todorić izašao iz Remetinca (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) - 2 Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića i još tri osobe, tereti ih se da su oštetili Agrokor za 1,25 milijuna eura

Kada je izlazio iz Remetinca, poručio je kako je on tu da "digne Hrvatsku".

Dovršetak kaznenog postupka Ivica Todorić čeka u miru Kulmerovih dvora. No u njegovu je vlasništvu samo četvrtina imanja i taj dio imovine sud je blokirao.

Ostatak Dvora u vlasništvu je njegove djece. Imovina mu je pod zalogom Sberbanka, kao i imovina sina Ante, koji se bavi konzultantskim poslovima. Obojica su za kredit jamčila vlastitom imovinom. 

Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića, rekao je da Ante u Londonu pokušava kontakte i iskustvo koje je stekao u više od 20 godina bavljenja ovim poslom sad iskoristiti te pronaći novi posao i nove izvore zarade.

Dio Kulmerovih dvora iznajmljivali su za vjenčanja i druge prigode, no, kako doznajemo, više to ne rade. Od čega sad živi – Ivica Todorić ne otkriva, kao ni tko je platio jamčevinu i druge troškove. Za Dnevnik Nove TV u Londonu je govorio:

"Je li točno da te troškove plaćaju vaši prijatelji iz Srbije? Koji?
Ne, nije to točno, kako se zove, ali meni su pomogli moji prijatelji iz Srbije jako."

Više od 16 mjeseci protiv njega vodi se istraga. "Bit će ključno, to tvrdimo od početka da će biti ključno što će reći financijski vještaci", poručio je odvjetnik Olujić.

Rezultat se još čeka. Istraga bi trebala završiti do 20. svibnja.
Glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić rekao je da je vještačenje pri kraju. "Istraga bi, po svemu sudeći, trebala biti dovršena do tog roka."

U posljednjoj istrazi protiv Todorića sumnja se da se uz pomoć dvoje suradnika okoristio za više od milijun eura. Od suda u Londonu traže suglasnost.

"Informacije koje ja imam, trebalo bi do prve polovice travnja sud u Londonu odlučiti o davanju nam odobrenja da možemo nastaviti kazneni postupak i u ovoj trećoj istrazi i u ovoj drugoj kako gledate", rekao je glavni državni odvjetnik.

A do epiloga tih afera dug je put. Mogle bi proći i godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Tužiteljstvo BiH odbacilo navode Žurnala i ministra Mektića da je SOA prisiljavala selefije da prenose oružje i podmeću ga po džamijama