Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Od brnjice do zvijezde

Velika ljetna turneja raskošne i dirljive komedije “Sirena i Viktorija”

Sirena i Viktorija (Foto: PR)
Sirena i Viktorija (Foto: PR) Foto: PR
Nakon što je “Sirena i Viktorija”, raskošna i dirljiva komedija Rusa Aleksandra Galina, u produkciji Teatra Rugantino, režiji Filipa Grinvalda i izvedbi sjajnih Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja, ove godine punila Malu dvoranu Lisinski 12 puta, gostovala u Čakovcu i Pakracu te je odigrana i na Danima satire Fadila Hadžića u Kerempuhu, kreće i na veliku ljetnu turneju “Od brnjice do zvijezde”…

Turneja pod nazivom “Od brnjice do zvijezde” hit komedije “Sirena i Viktorija” započinje 10. srpnja u Metkoviću, nakon kojeg se predstava igra na tri bračke destinacije – 11. 7. u Sutivanu, 13. u Sumartinu te 14. u Bolu. Sljededi otok na karti Rugantinove ljetne turneje je Vis – Sirena, Viktorija i Kostja izlaze na pozornicu 15. srpnja u Komiži te 16. u Visu. Publika u Makarskoj očekuje ih 17. srpnja, a dan iza su na Pelješcu – u Donjoj Vrudici. 19. srpnja “Sirena i Viktorija” gostuje u Pločama, 21. u Benkovcu, a 22. u Krku. Veliko finale turneje – Kali 25. srpnja i Olib 26.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kulturno uzdizanje VIDEO Pogledajte ogromne gužve za Orašara: Od količine upita pao im server, doznajemo kada opet do karata možete online Slika nije dostupna Lijepa gesta Predah za zdravstvene radnike: HNK Zagreb im daruje hit predstavu

Čiji je to put od brnjice do zvijezde, oko čega su se ’počerupale’ dvije dame iz različitih svjetova, tko je njihov objekt žudnje, zašto je odbio novac, a odnio lonac, te koliko je konkretno pitanje je li netko muško ili nije… sve to pogledajte u “Sireni i Viktoriji”. Ova moskovska post-tranzicijska priča odlično zabavlja publiku, koja se tijekom izvedbe ne prestaje smijati. S druge strane, šalje snažnu poruku o usamljenosti i potrebi za ljubavlju koja još jednom tjera na razmišljanje što je ono zbog čega vrijedi živjeti.

Gordana Gadžić o svom liku Sirene kaže: – Sirena mi je došla kao Božji dar, kao veliki i nenadani poklon koji se meni – glumici dogodio. Eto, naprosto mi se dogodila putem, onako slučajno, jer me je glumica kojoj sam ulogu prvo ponudila iz nekih svojih razloga – odbila. Hvala i njoj i slučaju na ovoj sretnoj završnici, na ogromnom i sve vedem užitku koji prati svaku našu izvedbu, od premijere do danas. Naravno da taj sočni scenski vrtuljak ne bi dobio vjetar u leđa bez inspirativnih partnera, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja, i... naravno – publike čija me podrška posebno grije i nadahnjuje. Iako Sirena nije osoba čiji bi nam životopis baš trebao biti inspiracija, ona je publici očito draga. I to baš takva kakva je, raskalašena i nespretna, iskrena ali i opasna novopečena bogatašica koja, kako je to oduvijek zapisano, samo želi malo ljubavi. A Sirena ju je prepoznala jedne moskovske večeri kad joj se ukazao Kostja, naš pastuh i znanstvenik, odnosno netko koga je poželjela zvati svojom ljubavi.

Dubravka Ostojić ovako je komentirala svoju Viktoriju: – S Viktorijom je lako suosjedati, i lako ju je prepoznati u sebi i drugima. Ona je unatoč svom lijepom i pobjedonosnom imenu, tipična gubitnica na svim planovima: ostala je bez posla zbog izvrnutih vrijednosti koje je donijela tranzicija, a usput je izgubila i muža, prijatelje, i život dostojan jedne doktorice znanosti. I takva – pomalo frustrirana i cinična, uvjerena da je bolja od drugih, ali da eto, nema sreće – prisiljena je toj neobrazovanoj, nemogućoj osobi, pripadnici nove društvene elite – Sireni, davati satove engleskog jezika. U tom sudaru potpuno nespojivih svjetova ima puno nesporazuma i različitih osjećaja – od mržnje i ljubomore do prezira, no na kraju se ipak, bez obzira na razlike, njih dvije povezuju u neku vrstu prijateljstva, pa i ovisnosti, koja nadjačava čak i njihovu borbu za istog čovjeka, fatalnog i slučajnog gosta Konstantina. Tako da pitanje Viktorije ili pobjede ostaje otvoreno.

 

“Od brnjice do zvijezde” velika ljetna turneja predstave “Sirena i Viktorija” Teatra Rugantino:

10. 7. Metković – METKOVSKO LJETO – 21:00 h, Ljetna scena GKS-a
11. 7. Sutivan (Brač) – STIVANSKO LITO – 21:00 h, Ljetna pozornica
13. 7. Sumartin (Brač) – KULTURNO LITO OPDINE SELCA – 21:00 h, Sumartin
14. 7. Bol (Brač) – BOLSKO LITO – 21:00 h, Teatrin Dva Ferala
15. 7. Komiža (Vis) – KOMIŠKO LJETO – 21:00 h, Školsko dvorište
16. 7. Vis (Vis) – VIŠKO KULTURNO LJETO – 21:30 h, Batarija
17. 7. Makarska – MAKARSKO KULTURNO LJETO – 21:00 h, Ljetno kino
18. 7. Donja Vrućica, Trpanj (Pelješac) – VRUDIŠKO KULTURNO LJETO – 21:00 h, Donja Vrućica
19. 7. Ploče – PLOČANSKO LJETO – 21:00 h, POU Ploče
21. 7. Benkovac – BENKOVAČKO KULTURNO LJETO – 21:00 h, Kaštel Benković
22. 7. Krk (Krk) – LJETNE PRIREDBE KRK – 21:30 h, Scena Zidine (Trg krčkih glagoljaša)
25. 7. Kali (Ugljan) – Mul, srednja riva, 21:00 h
26. 7. Olib (Olib) – OLIPSKI LJETNI FESTIVAL – 21:00 h
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene