Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak nema masovnog ostanka

'Okupacija Zagreba' ostala na samo jednom šatoru, novi prosvjed za tjedan dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjem prosvjedu potpore globalnom 'Occupy' prosvjedu protiv kapitalizma, došlo je i do manjeg incidenta.

20:16 Na plenumu je izglasano da se idući prosvjed održi sljedeće subote, također u 18 sati. Dnevni red bit će objavljen dva dana prije prosvjeda. Studenti organizatori, čini se, nisu spremni dići šatore na glavnom zagrebačkom trgu. Prosvjed je završen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I oni su nezadovoljni ŠIRI SE STUDENTSKA POBUNA Održan prvi plenum Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu Slika nije dostupna Vratio se 'pod krov' Plenum FF-a zahtijeva da Senat opozove odluku o poništenju izbora za Studentski zbor

19:59 Organizatori su istaknuli kako se 11.studenog održava novi globalni prosvjed Occupy Wall Street, pa je stoga predloženo da se i u Zagrebu na isti datum održi novi prosvjed.

19:49 'Mi danas ovdje se više ne smijemo dijeliti. političkoj eliti moramo reći da smo mi većina. Mi smo ti koji ćemo donijeti promjene i generalni štrajk', poručio je jedan građanin.

'Što mi radimo ovdje? Nas 200 prosvjeduje dok drugi doma sjede ili spavaju!', dodao je.

19:39 Na prosvjedu su se pojavile i bivše radnice Kamenskog.

19.23 Dvoje aktivista koji se bore za prava životinja 'okupaciju Zagreba' shvatilo je izgleda ozbiljno. Razvukli su šator na Trgu i izvjesili natpis 'I mi smo onih 99 posto'. Rastjerat ih može jedino policija, poručuju.

19:17 Počela je padati i lagana kiša. Prosvjednici su ustrajni i nastavljaju s plenumom.

19:10 Na govornicu je došao jedan vrlo ogorčeni hrvatski branitelj i poručio svima 'Volite Hrvatsku!' Organizatoru je poručio 'Ti me više nemoj prekidati'. Organizatori su još jednom poručili da psovanju nije mjesto na plenumu. Sve je završilo manjim incidentom.

19.06 Zakon o referendumu je nemoguće provesti jer su ga tako ustrojili, poručila je jedna djevojka. Upitala je kako stvoriti pritisak na Sabor i Vladu da olakšaju proceduru provedbe referenduma?

19:00 Predstavnik Socijalističke radničke partije poručio je s govornice da je vrijeme da kapitalizam napokon jednom zauvijek ode.

18:51 Jedan građanin sa govornice poručio je kako su se hrvatski političari otuđili od naroda i da im on više ne vjeruje. Upitao je okupljene je li ima nekog još tko im ne vjeruje. Nitko nije odgovorio. Govor je zaključio riječima 'nacionalna izdaja' i zaradio pljesak.

18:46 Jedan od građana poručio je u svojem zahtjevu da se trebaju otpisati svi dugovi svima. 'Žele vam usaditi strah, da se bojimo, ali mi se ne bojimo', poručio je.

18:44 Utvrđen je dnevni red. Prvo se raspravlja se o zahtjevima s plenuma od prošle subote.

18:40 'Danas trebamo ostati tu i konačno nešto odlučiti', poručili su organizatori. Ponovno su objasnili pravila plenuma. Jedno od njih je da nitko ne može govoriti više od tri minute i tri puta. Isto tako sve odluke plenuma obvezujuće su za sve sudionike, dodali su organizatori.

18:35 'Vi ste dio svjetske pobune. Budite ponosni i sudjelujte s nama', poručeno je okupljenim građanima na početku prosvjeda.

18:33 'Danas se okupljamo na trgu bana Jelačića kako bismo nastavili borbu protiv kapitalizma i kako bismo prenijeli poruku kako je političarima vrijeme isteklo. Vrijeme je isteklo kapitalizmu, bankarima i političarima. Svatko tko želi nešto reći može dobiti mikrofon. Onaj tko se boji može napisati na papirić. Naše vrijeme je došlo', poručila je jedna od organizatorica s govornice podno kipa bana Jelačića.

18:30 Pojavili su se i prosvjednici protiv ulaska u EU.

18:24 Doznajemo kako aktivisnti kroz narednih dvadesetak minuta planiraju otvoriti 'naordni plenum' na kojem će moći govoriti tko god želi.

18:20 trenutno se na trgu okupilo stotinjak prosvjednika.

18:15 Na Trg je pristiglo još ljudi a ispod kipa bana Jelačića prosvjednici su postavili tehničku opremu. Mnogi su izrazili nezadovoljstvo nezainteresiranošću građana za ovaj prosvjed i premalom podrškom.

18:08 Unatoč najavama za ovaj prosvjed, Zagrepčani se nisu zasad odazvali u velikom broju. Na ruku prosvjednicima ne ide niti vrijeme. Građani više raspravljaju o aktualnoj vlasti i opoziciji.

18:00 Nekoliko desetina prosvjednika se okupilo oko kipa

Prosvjednici su prošle subote izglasali okupaciju Trga pa su svi bili pozvani da ponesu deke, šatore i vreće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene