Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I oni su nezadovoljni

ŠIRI SE STUDENTSKA POBUNA Održan prvi plenum Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak je pred zgradom fakulteta održan prvi plenum Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Zbog, kako su naveli u priopćenju, raznih nepravilnosti u radu njihovih fakulteta u ponedjeljak je održan prvi plenum Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STUDENT, A NE TERORIST Porukama na majicama odgovorili dekanu Previšiću Slika nije dostupna O kritici studentima Stigle prve reakcije iz HDZ-a na Glasnovićeve komentare

Plenum je održan ispred zgrade Fakulteta, a prema navodima iz priopćenja tako je odlučeno jer dekanica Sandra Bischof nije dopustila da se on u traženo vrijeme održi u prostorijama fakulteta.

'Točke o kojima se raspravljalo, a čiji je sadržaj bitan za rad fakulteta su sljedeće: 1. Uvjeti studiranja (mentorstva, prolaznost kolegija, upis kolegija krajem akademske godine), studomat – ISVU sustav, apsolventi), 2. Studentski zbor i 3. Neisplata honorara', navodi se u priopćenju.

Navode i da je izglasano sljedeće: 1. Potrebno je osigurati dovoljan broj mentora za danu kvotu studenata unutar određenih smjerova; 2. Odlučeno je da profesorica Edita Vujasinović treba biti razriješena s mjesta prodekanice za financije te profesorske dužnosti; 3. Jednoglasno je izglasano da dekanica fakulteta i prodekani daju ostavku u roku od pet radnih dana; 4. Traži se rušenje Studentskog zbora te ponovni izbori za isti; 5. Zahtjeva se isplata honorara svim neisplaćenim studentima i vanjskim suradnicima u roku od 14 dana.

'Problematika zbog koje je sazvan Plenum odnosi se na nezakonito upisivanje kolegija na kraju akademske godine, upisivanje lažnih padova studentima apsolventima te na manjak mentora. Sljedeći bitan problem je nejednakost provedenih upisa u ISVU sustav (studomat), gdje veliki broj studenata ima ugovore o plaćanju školarine, a u sustavu je navedeno da nisu ništa plaćali', stoji u priopćenju.

Kada je u pitanju profesorica Vujasinović, koja je i prdodekanica za financije, navodi se da je na njenim kolegijima 'upitna prolaznost od tek 13 posto'. Mnogi studenti su, stoji u priopćenju, 'iznijeli stav o njenom neetičnom ponašanju (pušenje tijekom usmenog ispita, vrijeđanje studenata i sl.)'.

U priopćenju se navodi i da su mnogi studenti radili honorarne poslove za fakultet za koje nikada nisu isplaćeni, a istra problematika, navode, odnosi se i na vanjske suradnike.

'U slučaju da se navedeno ne provede izglasano je da je potrebno očitovanje rektora Borasa te rješavanje navedenih zahtjeva. Ako zahtjevi iznova budu ignorirani, sljedeći plenum će se održati 17. listopada 2016. godine', zaključili su.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene