Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje DHMZ-a

Cijeli Jadran u narančastom: Olujni udari bure duž cijele obale, pod Velebitom brzine vjetra i do 150 kilometara na sat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za petak 12. veljače narančasto upozorenje za područje riječke regije, zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića, cijele Dalmacije te crveno upozorenje za Velebitski kanal.

Na području riječke regije očekuju se olujni udari bure s udarima vjetra do 65 kilometara na sat, a temperatura će se kretati oko nule. Iz DHMZ-a upozoravaju stanovnike tog područja na moguća oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala i letećih krhotina. Moguć je i prekid prometa, kao i prekid opskrbe električnom energijom.

Na području zapadne obale Istre očekuje se jaka, a ujutro i ponovno navečer ponegdje vrlo jaka bura s najjačim udarima vjetra od 65 do 110 km/h. Olujni udari vjetra uzburkat će more te su mogući poremećaji u pomorskom prometu.

Vrlo jaka bura s udarima do čak 110 kilometara na sat očekuje se i na području Kvarnera i Kvarnerića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenske neprilike Hrvatska se probudila u debelim minusima: Upaljen meteoalarm, pogledajte kada stiže zatopljenje Meteoalarm za 8. lipnja grmljavinsko nevrijeme Izdano žuto upozorenje za neke dijelove Hrvatske, iz DHMZ-a upozoravaju na niz opasnosti koje prijete

Velebitski kanal, očekuje se, bilježit će brzine vjetra do 150 kilometara na sat pa se stanovnicima tog područja savjetuje da izbjegavaju putovanja i boravak blizu obalnih područja.

Na području Dalmacije također se očekuju jaki udari bure s brzinama vjetra od 65 pa do 110 kilometara na sat. Upozoravaju se pomorci na jako valovito more i uvjete koji zahtijevaju veliko iskustvo i adekvatno opremljena plovila. Također su moguća odstupanja i prekidi u prometu trajektima i katamaranima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene