Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi donosimo

Objavljujemo CIJELU prepisku ministrice Holy i predsjednika uprave HŽ-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku donosimo cijelu korespondenciju.

U posjedu smo cijele korespodencije između ministrice okoliša Mirele Holy i predsjednika uprave HŽ-a Rena Valčića.

Pročitajte i ovo Zapadni kolodvor 29,2 milijuna eura Privremeno se zatvara Zapadni kolodvor: Vlakovi će moći voziti do 120 km/h Ilustracija Čije je dvorište? Djeca i roditelji u šoku, ravnateljica pozvala policiju. Mi smo pronašli počinitelja: "Morao sam to učiniti..."

Holy je na Valčiću napisala da Heidu Maziju, suprugu Gorana Mazije koji je član Savjeta za zaštitu okoliša SDPH, poštedi otkaza ili premjesti na drugo radno mjesto.

>> Valčić: Holyin mail ne smatram pritiskom, već zahtjevom za informacijom

>> Holy pisala šefu HŽ-a da od otkaza spasi suprugu stranačkog kolege

 
-----Original Message-----
From: Mirela Holy
Sent: Sunday, March 04, 2012 9:24 PM
To: Rene Valčić
Subject: Zamolba

Poštovani kolega Valčić,

kontaktirao me gospodin Goran Mazija, naš stranački kolega i član Savjeta za zaštitu okoliša SDPH, čija supruga Heidi radi na mjestu poslovne tajnice u uredu predsjednika uprave HŽ Holdinga. Heidi je na ovom radnom mjestu provela svega godinu dana, odnosno na ovo je radno mjesto došla nakon 15 godina rada u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu. Gospođa Heidi ima položen državni ispit, govori i piše na njemačkom i engleskom jeziku, a na sadašnje radno mjesto primljena je temeljem natječaja. Obraćam Vam se jer je Heidi stekla dojam da ju se pogrešno veže uz Rogožarovo političko imenovanje te se boji da ćete zbog toga s njom raskinuti ugovor o radu. Molim Vas da razmotrite mogućnost zadržavanja gospođe Heidi u HŽ-u na nekom drugom radnom mjestu.

U nadi da ćete razmotriti ovu zamolbu srdačno Vas pozdravljam i želim Vam puno uspjeha na novoj funkciji!

Srdačno,

Mirela Holy

------------------------------------

Poštovana gospođo Holy,

iskreno mi je žao da ste uznemiravani zbog određenih rješenja rasporeda zaposlenika u HŽ Holdingu. Iako mi nije namjera opravdavati se, želim napomenuti da svrha tih promjena nije niti osobne niti političke naravi, već je to isključivo funkcionalno pitanje. Naime, na mjesto tajnice je vraćena gospođa koja je taj posao radila za mandata više uprava, pa tako i Marijana Drempetića, i za koju smatram da je adekvatno rješenje u kontekstu mog načina rada. Gospođi Mazija sam izrekao taj svoj stav i napomenuo da neće biti zakinuta niti za jedno svoje pravo te da ćemo nastojati što prije pronaći za nju odgovarajuće rješenje. To samo po sebi isključuje raskid ugovora o radu, a posebno bilo kakvu primisao o šikaniranju ili osveti. Dakle, za pronalaženje odgovarajućeg rješenja potrebno je samo vrijeme i ponešto strpljenja i povjerenja. Vjerujte, u onome što je ostavljeno, tako nešto će iziskivati izuzetan napor, ali stav je Uprave da se nećemo spuštati na razinu prethodnika.

Zahvaljujem se na dobrim željama koje i Vama upućujem.

S poštovanjem,

Rene Valčić

 

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene