Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nešto manja nego u svibnju

Objavljeni novi podaci: Prosječna plaća u Zagrebu veća za više od 1000 kuna od hrvatskog prosjeka

Novac, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Novac, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za lipanj ove godine iznosila je 7512 kuna, što je nominalno za 0,5 posto manje nego za svibanj, a 3,2 posto više nego za lipanj prošle godine, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba.

Prosječna neto plaća za lipanj u Zagrebu je iznosila 7512 kuna što je za 34 kune manje od plaće u svibnju, no 234 kune više od prosječne neto plaće u lipnju prošle godine. Zagrebačka prosječna neto plaća i dalje je veća od državnog prosjeka koji iznosi 6470 kuna. Razlika između prosječne neto plaće u Hrvatskoj i prosječne neto plaće u Zagrebu je 1042 kune.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko se može pohvaliti... Objavljeni podaci: Pogledajte koliko je Hrvatima narasla plaća u godinu dana Odnos bruto i neto iznosa plaće u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) AKO SE NETKO PITAO Nije ni čudo da nam ljudi odlaze: Pogledajte koliko zarađuje medicinska sestra u Njemačkoj, a koliko u Hrvatskoj

U zagrebačkom gospodarstvu prosječna neto plaća za lipanj iznosila je 7337 kuna, dok je u izvangospodarskim djelatnostima 7865 kuna. Najviša prosječna neto plaća u Zagrebu u lipnju zabilježena je u vađenju sirove nafte i prirodnog plina - 13.503 kuna, potom u financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova - 11.056 kuna te u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka - 10.773 kune.

Prosječne zagrebačke plaće više od 10.000 kuna zabilježene su i u djelatnosti računalno programiranje, savjetovanje i djelatnosti povezane s njima - 10.497 kuna, proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda - 10.427 kuna, telekomunikacijama - 10.253 kuna te visokom obrazovanju - 10.068 kuna.

Najniža prosječna neto plaća za lipanj u Zagrebu zabilježena je u proizvodnji metala - 4173 kune, proizvodnji odjeće - 4181 kunu, dok su plaće u zaštitnim i istražnim djelatnostima bile u prosjeku - 4442 kune. Prosječne neto plaće u Zagrebu u lipnju manje od pet tisuća kuna zabilježene su još i u djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića - 4548 kuna, uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika - 4609 kuna, proizvodnji tekstila - 4651 kunu, proizvodnji kože i srodnih proizvoda - 4789 kuna, veterinarskim djelatnostima - 4818 kuna te ostaloj prerađivačkoj industriji - 4949 kuna.

Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, prosječna bruto plaća za lipanj u Zagrebu je iznosila 10.569 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene