Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zbog velikog interesa javnosti

HBOR objavio snimku: Poslušajte što je Zdravko Marić rekao o kreditu za Agrokor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom velikog interesa javnosti objavljujemo audiozapis sa sjednice Nadzornog odbora HBOR-a održane 20. prosinca 2016. na kojoj se odlučivalo o odobrenju kredita društvima Zvijezda d.d., Ledo d.d., Jamnica d.d. i PIK Vrbovec d.d., stiglo je u priopćenju iz HBOR-a.

Ministar financija Zdravko Marić na početku sjednice Nadzornog odbora HBOR-a istaknuo je kako se suzdržava od diskusije i glasanja o odobrenju kredita društvima iz koncerna Agrokor. "Kad god je neki prijedlog odobrenja za društvo iz koncerna Agrokor, ja se suzdržavam od diskusija i odlučivanja. Tako je bilo i u prošlom mandatu", rekao je ministar Marić na početku i otvorio raspravu. Nakon ove rečenice, ministra Marića više se nije čulo tijekom razgovora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STARI RATOVI ''Plenkovićeva slamka spasa'': Todorić otkrio što bi mogao biti razlog Marićeva odlaska iz Vlade Slika nije dostupna Opisao kontakte s Vladom Todorić Vladi postavio 4 pitanja i opisao svoj susret s Plenkovićem: "Bilo mi je neobično što me primaju u tajnosti, pod okriljem noći"

Na snimci, koja traje nešto više od 11 minuta, uglavnom se čula ministrica Martina Dalić, koja je postavljala pitanja. Ona je izrazila skepsu, ali na kraju je podržala davanje kredita.

Marić nije sudjelovao niti u glasanju za odobravanje kredita, nego je uputio poruku ministru Slavenu Dobroviću, povodom skidanja točke 6 s dnevnoga reda. "Samo informacija za ministra Dobrovića, Uprava je predložila da se skine s ove sjednice dnevnog reda", rekao je ministar financija.

Cijelu snimku možete poslušati OVDJE.

U tijeku je sjednica Vlade, a uoči nje ministar Marić rekao je kako ''tjednima već traje konstantno blaćenje i obezvrijeđivanje ministra finacija. Trpio sam sve udarce, ali kad netko prijeđe granicu, reagirao sam. NIje mi drago to govoriti, ali morao sam reagirati. Možete i sami provjeriti. Snimka je objavljena u interesu javnosti i možete ju preslušati", kazao je Marić, koji nije želio komentirati raspravu u Saboru prema kojoj je SDP istaknuo kako neće glasati za ustavne suce ako se ne osnuje istražno povjerenstvo za Agrokor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene