Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O potpori ministrici

Z. Marić: Vlada će se očitovati o oporbenom prijedlogu za opoziv Dalić u najkraćem mogućem roku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je izjavio kako će se Vlada očitovati o prijedlogu oporbe za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić u najkraćem mogućem roku.

"Kad stigne taj prijedlog za opoziv, Vlada će se o tome očitovati. S velikom sigurnošću možemo reći da će se Vlada u najkraćem mogućem roku očitovati", kazao je Marić upitan ima li Dalić potporu Vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Tema Agrokor Premijer Plenković nakon sastanka u HDZ-u i dalje skriva imena kandidata za novog izvanrednog povjerenika, ali otkriva i jednu novost Slika nije dostupna osjetljivo pitanje Radin o smjeni Martine Dalić: "Ako je bilo sukoba interesa, trebaju odgovarati svi koji su bili u njemu, bez iznimke"

Na pitanje što očekuje od sastanka vjerovnika Agrokora u Zadru, Marić je rekao da nije u tome i ne može to komentirati.

"Nisam u tome da bih mogao više komentirati. Znam iz medija da su dolje, nisam informiran o detaljima", rekao je Marić odgovarajući na upite novinara na rubu konferencije Europske investicijske banke i HNB-a o ulaganjima.

Izvanredna je uprava u utorak navečer s Privremenim vjerovničkim vijećem otišla u Zadar, gdje će obaviti dvodnevne razgovore o prvom nacrtu nagodbe, kako bi do 10. travnja stigli do završnog plana.

Ciljevi su tog sastanka, kako su jučer kazali u Agrokoru, potpuno razumijevanje prijedloga nacrta nagodbe, razumijevanje potreba svake od skupina vjerovnika i pregovaračkih pozicija, kako bi se nakon toga razlike smanjile i izradio plan nagodbe koji će imati široku podršku.

Također, s vjerovnicima će se prodiskutirati još neka važna otvorena pitanja koja je potrebno riješiti kako bi se ubrzalo postizanje nagodbe, poput primjerice angažiranje savjetnika vjerovničkog vijeća, koji su potrebni kako bi osigurali i potvrdili da prijedlog nagodbe vjerovnike tretira na fer i pravičan način.

Potencijalnu stopu gospodarskog rasta treba povećavati na investicijama

Kada je riječ o ulaganjima, Marić je istaknuo da se svi slažu u tome da su ona jedan od ključnih pokretača gospodarskog rasta, pri čemu potencijalnu stopu rasta treba povećavati, pa između ostalog i graditi na investicijama.

Napominje da je za to potrebno stabilnije okruženje, stabilan pravni okvir, daljnji nastavak reformi i svega vezanog za edukaciju i obrazovanje mladih, ali i samih poduzetnika.

Marić smatra da postoje veliki potencijali u daljnjem korištenju i apsorpciji europskih fondova, a sve usmjereno na veću i bolju efikasnost korištenja čimbenika proizvodnje s kojima raspolažemo.

"Cilj je postizanje jače investicijske aktivnosti, više dodane vrijednosti i većeg gospodarskog rasta te onog što Hrvatskoj najviše treba, a to je zdravih i održivih radnih mjesta", istaknuo je Marić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene