Obavijesti Video Pretražite Navigacija
teške ozljede

UZNEMIRUJUĆE Snimka brutalnog premlaćivanja u Splitu: Mladić koji je zbog udaraca šakama i nogama zadobio teške ozljede mozga i dalje se bori za život

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Nikola Vilic / CROPIX Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Foto: Vijesti u 17 Damir Primorac, odvjetnik osumnjičenog maloljetnika Damir Primorac, odvjetnik osumnjičenog maloljetnika Foto: Vijesti u 17 Županijsko državno odvjetništvo Split - 1 Županijsko državno odvjetništvo Split - 1 Foto: Vijesti u 17 +4 Županijsko državno odvjetništvo Split - 2 Galerija 1/9 >>
Mladić (23) kojeg su u subotu brutalno pretukla petorica još se u bolnici bori za život, ima teške ozljede glave, a liječnici još ne žele procjenjivati kakve bi posljedice mogao imati. Sad se pojavila i snimka brutalnog premlaćivanja.

Posljednjih 19 sekundi sukoba, koji je navodno počeo u splitskom noćnom klubu, snimile su nadzorne kamere obližnjeg objekta.

U videu se jasno vidi kako petorica nasrću na jednog mladića udarajući ga šakama i nogama, 23-godišnjak se od njih pokušava obraniti, no ubrzo pada na pod i ostaje nepomično ležati. Sad se u bolnici bori za život s teškim ozljedama glave i mozga.

Snimku napada objavila je Slobodna Dalmacija.

Iz splitsko-dalmatinske policije izvijestili su da je oko 3:30 ujutro zaprimljena dojava da u ulici Put Supavla u Splitu ispred kluba leži muškarac koji je najvjerojatnije ozlijeđen. U sukobu je sudjelovao i sin načelnika policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića, koji je nakon toga podnio ostavku.

Do tučnjave je navodno došlo nakon što je Marendićev sin stao u obranu svoje sestre.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka"

Napadači u istražnom zatvoru

Zbog napada su uhićeni 18-godišnjak i četvorica maloljetnika, od kojih je jedan i sin bivšeg načelnika splitsko-dalmatinske policije. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu svima je odredio istražni zatvor.

Mjesec dana u zatvoru tako će provesti i sin sada već bivšeg načelnika policijske uprave.

"Mislim da će to sve bit gore i gore, sve dok se te kazne apsolutno ne pooštre. Nije bitno tko je čije dijete, ne možeš neke stvari raditi", tvrdi Splićanin Ivan.

Da kazne trebaju biti strože misli i Neda.

"Mislim da treba neka stega. Jer to nije uredu, nije u redu takvo ponašanje", kazala je.

Kako nasilje ima uporište u onome što djeca i mladi imaju priliku vidjeti na svojim mobilnim uređajima smatra Mladenka.

"Puno nasilja ima na mobitelima i nije čudo da se takvo nešto događa", izjavila je.

Kako je u ponedjeljak izvijestilo Državno odvjetništvo (DORH), zamjenik splitskog Općinskog državnog odvjetnika u nedjelju je ispitao 18-godišnjaka, dok je maloljetnike ispitao dežurni sudac istrage splitskog Županijskog suda.

U zatvoru na Bilicama prema njima će se postupati s oprezom.

"Moraju biti u sobama, ukoliko za to ima mogućnosti, u kojima nisu osobe koje su punoljetne, moraju biti izdvojene. Sve da se ide u korist tim osobama jer su mlađe od osamnaest godina", rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin.

Pročitajte i ovo Ilustracija AKTIVISTICA O SLUČAJU MATANIĆ Koja je razlika između seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja i kome prijaviti: ''I mene je urednik zvao u hotel, a onda sam došla s mužem...''

Tužiteljstvo dodaje da se četvorica sumnjiče za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede 23-godišnjaku te da im je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Odluka o petom napadaču, koji je jedini punoljetan, donijet će se tijekom dana.

Mladić u kritičnom stanju

"Takva odluka suda nije uobičajena. Stranke koje su nezadovoljne imaju pravo kad prime pismeni otpravak napisati žalbu pa će drugostupanjsko tijelo odnosno vijeće Županijskog suda odlučivati je li osnovano ili ne", tvrdi Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

Predlagale su se i druge mjere za počinitelje.

"Osim istražnog zatvora postoje i razne druge mjere, i mi smo upravo predlagali da to bude mjera opreza ili istražni zatvor u domu, vjerujući da se i sa takvim mjerama može postići svrha kao što je to istražni zatvor", kazao je Damir Primorac, odvjetnik osumnjičenog maloljetnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očekuju i rast plaća Zagreb povećao mjesečnu subvenciju privatnim i vjerskim vrtićima, pogledajte za koliko

Svi odvjetnici žalbu će uložiti u iduća tri dana.

"Postoje neki argumenti koji bi ukazali na činjenicu da ne postoji kvalifikacija koja se stavlja mom branjeniku na teret. Svakako moram iskazat žaljenje što je moj branjenik na ovaj način postupao. Samo se molimo svi, kako ja tako i ostali branitelji da mladić bude dobro, a ostalo ćemo sve mi rješavat tijekom postupka" rekao je Toni Marinković, odvjetnik jednog od osumnjičenih maloljetnika.

Pročitajte i ovo Dalibor Matanić Uputili poziv studentima Nakon optužbi za uznemiravanje reagirala i Akademija dramskih umjetnosti

Mladić koji je zbog udaraca šakama i nogama zadobio teške ozljede mozga, u splitskoj bolnici i dalje se bori za život, posljednje su informacije splitskog KBC-a. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene