Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedanaest mjeseci Hrvatska nije vidjela presudu Arbitražnog suda Ujedinjenih naroda kojom je Hrvatska izgubila proces protiv MOL-a. Inicijalnu vijest je, podsjetimo, hrvatskoj javnosti prenio premijer Andrej Plenković na Badnjak 2016. te istovremeno i najavio otkup dionica Ine od MOL-a.


Presuda Arbitražnog suda Ujedinjenih naroda u kojoj je Hrvatska izgubila spor s MOL-om, pojavila se u javnosti nakon gotovo godinu dana. Presudu je objavio portal Index.

Vezani članci Zsolt Hernadi (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Vrhovni sud odbio ukidanje istražnog zatvora bivšem glavnom direktoru MOL-a Zsoltu Hernadiju Slika nije dostupna Vlada i dalje ne želi objaviti cijelu presudu izgubljene arbitraže u slučaju INA-MOL

Iz te presude vidljivo je da sud nije povjerovao krunskom svjedoku Robertu Ježiću, već MOL-u, koji je tvrdio kako je ovaj lagao kako bi naštetio bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

No, to nije sve, jer je isti sud zaključio i da je sudac Ivan Turudić proces u Hrvatskoj vodio posve pristrano, što je velika pljuska za domaće pravosuđe. Sanader, dakle, nije imao pošteno suđenje u Hrvatskoj.

Niti to nije sve, jer su arbitri isto tako otkrili da je snimka iz restorana Marcellino, na kojoj se vidi susret Sanadera i Zsolta Hernandija, vjerojatno mijenjana na Sanaderovu štetu.

Presuda je objavljena na 200 stranica.