Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik udarac pravosuđu

Objavljeni detalji presude arbitražnog suda: Otkriveno zašto je Hrvatska izgubila spor s MOL-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest mjeseci Hrvatska nije vidjela presudu Arbitražnog suda Ujedinjenih naroda kojom je Hrvatska izgubila proces protiv MOL-a. Inicijalnu vijest je, podsjetimo, hrvatskoj javnosti prenio premijer Andrej Plenković na Badnjak 2016. te istovremeno i najavio otkup dionica Ine od MOL-a.

Presuda Arbitražnog suda Ujedinjenih naroda u kojoj je Hrvatska izgubila spor s MOL-om, pojavila se u javnosti nakon gotovo godinu dana. Presudu je objavio portal Index.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak suđenja za INA-MOL Svjedok na suđenju: "Ježić mi je rekao da je novac trebao proslijediti Sanaderu" Slika nije dostupna Podnijeli žalbe za Hypo i MOL Sanaderova obrana traži novo suđenje, a USKOK maksimalnu kaznu

Iz te presude vidljivo je da sud nije povjerovao krunskom svjedoku Robertu Ježiću, već MOL-u, koji je tvrdio kako je ovaj lagao kako bi naštetio bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

No, to nije sve, jer je isti sud zaključio i da je sudac Ivan Turudić proces u Hrvatskoj vodio posve pristrano, što je velika pljuska za domaće pravosuđe. Sanader, dakle, nije imao pošteno suđenje u Hrvatskoj.

Niti to nije sve, jer su arbitri isto tako otkrili da je snimka iz restorana Marcellino, na kojoj se vidi susret Sanadera i Zsolta Hernandija, vjerojatno mijenjana na Sanaderovu štetu.

Presuda je objavljena na 200 stranica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene