Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPAŠENI TREĆI DAN OD POTONUĆA

Objavljen video spašavanja preživjelih članova posade Bourbon Rhodea iz Ukrajine i Rusije: "Volio bih da smo pronašli i ostale..."

Spašavanje ukrajinskih i ruskog pomorca s Bourbon Rhodea (Foto: screenshot)
Spašavanje ukrajinskih i ruskog pomorca s Bourbon Rhodea (Foto: screenshot) Screenshot
Aktualno Galerija Spašavanje ukrajinskih i ruskog pomorca s Bourbon Rhodea (Foto: screenshot) Spašavanje ukrajinskih i ruskog pomorca s Bourbon Rhodea (Foto: screenshot) Foto: Screenshot Kapetan Dino Miškić (Foto: Dnevnik.hr) Kapetan Dino Miškić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Bourbon Rhode (Foto: bourbonoffshore.com) Bourbon Rhode (Foto: bourbonoffshore.com) Foto: bourbonoffshore.com +0 Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) Galerija 1/4 >>
Dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je potonuo Bourbon Rhode.

Filipinski pomorac koji je sudjelovao u spašavanju preživjelih članova posade broda Bourbon Rhode objavio je na društvenim mrežama snimku za koju tvrdi da prikazuje trenutak u kojem su spašeni pomorci prebačeni na spasilački brod.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Na upite u komentarima kada je snimka nastala, kaže da je snimljena 28. rujna, a to je potvrdio i za Morski.hr.

"Drago mi je što smo mogli pomoći, dali smo sve od sebe. Volio bih da smo pronašli i ostale. Snimki ima još, a nakon ovog spašavanja nastavili smo put do luke prema kojoj smo krenuli", kratko je ispričao za Morski.hr.

Dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je potonuo Bourbon Rhode. Po svjedočanstvu jednog od njih, u olujnom moru proveli su 24 sata, držeći se za prevrnutu splav za spašavanje, sve dok se vremenski uvjeti nisu smirili pa su se mogli ukrcati. 

Najnovije satelitske snimke pokazale su da je na području nestanka pomoraca uočen objekt veličine 16 metara. No to ne odgovara dimenzijama splavi, rekao je u nedjelju za DNEVNIK.hr Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Podsjetimo, tamošnje vlasti donijele su odluku o prestanku aktivne potrage za nestalim pomorcima, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić. Potraga nije obustavljena, već "ulazi u novu fazu", izvijestili su iz kompanije Bourbon Offshore.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene