Dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je potonuo Bourbon Rhode.

Galerija


Filipinski pomorac koji je sudjelovao u spašavanju preživjelih članova posade broda Bourbon Rhode objavio je na društvenim mrežama snimku za koju tvrdi da prikazuje trenutak u kojem su spašeni pomorci prebačeni na spasilački brod.

Vezani članci Objekt na moru (Foto: Dnevnik.hr) Šefica EMSA-e za DNEVNIK.hr: "Nove satelitske snimke nisu pokazale ništa. Francuzi su zatražili snimanje područja do ponedjeljka" Brod Alp Striker koji traga za nestalim pomorcima (Foto: screenshot YouTube) Član posade trgovačkog broda koji traga za nestalim pomorcima: "Upravo su nam zadali novi zadatak. Dat ćemo sve od sebe u potrazi"

Na upite u komentarima kada je snimka nastala, kaže da je snimljena 28. rujna, a to je potvrdio i za Morski.hr.

"Drago mi je što smo mogli pomoći, dali smo sve od sebe. Volio bih da smo pronašli i ostale. Snimki ima još, a nakon ovog spašavanja nastavili smo put do luke prema kojoj smo krenuli", kratko je ispričao za Morski.hr.

Dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je potonuo Bourbon Rhode. Po svjedočanstvu jednog od njih, u olujnom moru proveli su 24 sata, držeći se za prevrnutu splav za spašavanje, sve dok se vremenski uvjeti nisu smirili pa su se mogli ukrcati. 

Najnovije satelitske snimke pokazale su da je na području nestanka pomoraca uočen objekt veličine 16 metara. No to ne odgovara dimenzijama splavi, rekao je u nedjelju za DNEVNIK.hr Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Podsjetimo, tamošnje vlasti donijele su odluku o prestanku aktivne potrage za nestalim pomorcima, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić. Potraga nije obustavljena, već "ulazi u novu fazu", izvijestili su iz kompanije Bourbon Offshore.