Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sadržaj Obiteljskog zakona

Oglasilo se i Ministarstvo: "Objavljene informacije su velikim dijelom netočne. Ova verzija nam nije poznata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku oglasilo se u vezi s napisima o sadržaju novog Obiteljskog zakona.

Cijelo jutro nižu se reakcije na napise iz Jutarnjeg lista o sadržaju novog Obiteljskog zakona, a sada je stigla i reakcija resornog ministarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''u određenom razdoblju'' Ministarstvo obitelji bez odgovora na pitanje kada će se delimitirati rodiljne naknade Slika nije dostupna "U izradi je" Murganić: "Novi obiteljski zakon u svibnju ide na javno savjetovanje"

"Držimo kako su objavljene informacije o Nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona nepotpune i velikim dijelom netočne. Međutim, naglašavamo kako se još uvijek radi na usuglašavanju Nacrta prijedloga Obiteljskog zakona, a ova verzija nam nije poznata.

Još jednom naglašavamo kako predstoji postupak usuglašavanja s koalicijskim partnerima, koji će biti dovršen do svibnja 2018., a nakon toga će Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona uputiti u javnu raspravu. Tijekom javne rasprave zainteresirana javnost moći će davati primjedbe i prijedloge, a potom još slijedi i rasprava u dva čitanja u Hrvatskome saboru", poručili su iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Podsjetimo, prema medijski prezentiranom novom nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona, ukida se jednakost bračnih i izvanbračnih parova, pri čemu bi izvanbračni parovi mogli posvajati djecu samo ako postoje opravdani razlozi na strani djeteta. Špekulira se i da se uvodi obrazovanje djece u skladu s vjerskim opredjeljenjima roditelja.

Ranije je na objavljene informacije o obrazovanju reagirao HDZ-ov koalicijski partner HNS – i to protivljenjem. SDP se protivi i izmjenama vezano za brakorazvodni postupak roditelja maloljetne djece.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene