Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku oglasilo se u vezi s napisima o sadržaju novog Obiteljskog zakona.

Galerija +0 Nada Murganić (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

Cijelo jutro nižu se reakcije na napise iz Jutarnjeg lista o sadržaju novog Obiteljskog zakona, a sada je stigla i reakcija resornog ministarstva.

Vezani članci Ministrica Nada Murganić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministarstvo obitelji bez odgovora na pitanje kada će se delimitirati rodiljne naknade Nada Murganić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Murganić: "Novi obiteljski zakon u svibnju ide na javno savjetovanje"

"Držimo kako su objavljene informacije o Nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona nepotpune i velikim dijelom netočne. Međutim, naglašavamo kako se još uvijek radi na usuglašavanju Nacrta prijedloga Obiteljskog zakona, a ova verzija nam nije poznata.

Još jednom naglašavamo kako predstoji postupak usuglašavanja s koalicijskim partnerima, koji će biti dovršen do svibnja 2018., a nakon toga će Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona uputiti u javnu raspravu. Tijekom javne rasprave zainteresirana javnost moći će davati primjedbe i prijedloge, a potom još slijedi i rasprava u dva čitanja u Hrvatskome saboru", poručili su iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Podsjetimo, prema medijski prezentiranom novom nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona, ukida se jednakost bračnih i izvanbračnih parova, pri čemu bi izvanbračni parovi mogli posvajati djecu samo ako postoje opravdani razlozi na strani djeteta. Špekulira se i da se uvodi obrazovanje djece u skladu s vjerskim opredjeljenjima roditelja.

Ranije je na objavljene informacije o obrazovanju reagirao HDZ-ov koalicijski partner HNS – i to protivljenjem. SDP se protivi i izmjenama vezano za brakorazvodni postupak roditelja maloljetne djece.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju