Obitelj Bonić iz Malog Lošinja muči se s propalom turističkom sezonom. Kako je Dnevnik Nove TV izvijestio prije tri dana, prilikom izgradnje trajektne luke izvođač radova u uvali Mrtvaška toj je obitelji slučajno je prerezao cijev, tako da do njihove kuće za odmor nije stizala pitka voda. Unatoč tomu stizali su im veliki računi za vodu. A kako problem četiri mjeseca nije riješen, morali su otkazati sve turističke rezervacije. Nazire li se rješenje provjerio je reporter Domagoj Mikić.

Galerija


Filip Balija, ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj kaže da su uspjeli popraviti cijev koja je bila okrhnuta.

Vezani članci Problemi Petrinjaca u kontejnerima - 1 Petrinjci koji od potresa žive u kontejnerima nemaju dovoljno pitke vode: "Deset litara dobiješ za deset dana na ovoj vrućini. Svi su nas zaboravili'' Domagoj Mikić na gradilištu u Malom Lošinju - 2 Ravnatelj Županijske lučke uprave obećao da će na gradilištu stalno biti zaštitari. No brzo je uslijedilo iznenađenje...

"Pokazali smo veliku volju i trud, povukli smo materijal kojeg nije bilo na otoku", rekao je i dodao kako su sad na gradilištu nove luke za trajekt zaštitari koji će tamo i ostati jer se radi o velikoj investiciji.

Rekao je i kako su sva vozila na gradilištu u više navrata dobila obavijest da se izmaknu, no netko te obavijesti uporno miče.

"Nadmo se da će svi shvatiti koliko je ovo važan projekt", rekao je reporteru Dnevnika Nove TV Domagoju Mikiću, koji je potom posjetio i kuću obitelji Bonić.

Marija Bonić zahvaljuje što joj je stigla voda i kaže da je "pravo čudo što se u Hrvatskoj nešto može riješiti u 72 sata". Dodaje kako će sada moći zalijevati vrt koji joj je presušio, no turiste ove godine više neće zvati.

"Nema šanse, ne možemo pozvati jer smo sve rezervacije odbili zbog gradilišta. Ne znam koji bi turisti došli u gradilište", zaključila je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr