Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obitelj osnovala Zakladu 'Petar Sršen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas načelnika mljetske općine Nikolu Hajdića i plivačicu, paraolimpijku Anu Sršen, čiji je 15-godišnji brat Petar Sršen poginuo u prometnoj nesreći noću s 22. na 23. srpnja.

Na sastanku se razgovaralo o prometnoj infrastrukturi na otoku Mljetu, radu policijskih služba te unaprjeđenju zdravstvene zaštite otočana i gostiju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Europski tjedan leukemije i limfoma Skupite hrabrost i izvadite krv, možda nekome spasite život Slika nije dostupna Niti kune od humanitarnog koncerta 'Humanitarci' besramno iskoristili ime Ane Rukavine

Dogovoreno je da se od 1. kolovoza do kraja rujna ove godine na otok Mljet pošalje još pet policijskih djelatnika, da se u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa provede poduka o sigurnosti prometa na cestama, posebice za mlade osobe, te da se jedno policijsko plovilo stavi na raspolaganje za potrebe otoka Mljeta.

Također je dogovoren dolazak još jednoga liječničkog tima na Mljet, a razgovaralo se i o dopunskom opremanju sanitetskog vozila ili nabavi novog. Potpredsjednica Kosor koordinirat će provedbu svih dogovora.

Ana Sršen zahvalila je potpredsjednici Kosor i izvijestila ju kako je njezina obitelj osnovala Zakladu "Petar Sršen" da bi javnost senzibilizirala za sigurnost djece u prometu.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako će i Vlada pomoći radu Zaklade.

Sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene