Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čičak o isprici Laptalu

Čičak o isprici: 'Zašto? Za informaciju?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječi Ivana Zvonimira Čička obitelj Laptalo nije zaboravila, stoga su tužili i njega i glavnog urednika Jutarnjeg lista.

Zbog dva teksta Ivana Zvonimira Čička u kojima je tvrdio da je kapetana zbog droge pratila i hrvatska policija, obitelj Laptalo podigla je tužbu. Iako je i policija dematirala Čičkove navode, sam Čičak u njima ne vidi ništa sporno. 

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

>> Laptalo na slobodi; najprije otišao na pizzu!

Na Čičkove tekstove reagirao je i kapetan Laptalo iz grčkog zatvora. Poslao je dva pisma u kojima je kazao da ga je Čičak zalio krvlju tvrdeći da je kriminalac.

Pitali smo Čička ima li namjeru ispričati se obitelji Laptalo.
'Zašto? Za informaciju? Ja u ni jednom trenutku nisam iznio svoj stav o tome. Jedino sam rekao da me presumpcija nevinosti obvezuje da vjerujem da je gospodin Laptalo nevin dok drugačije ne odluči sud drugostupanjski. On je odlučio drugačije i meni je drago da je čovjek oslobođen. Nevin bit u zatvoru jako je teško i ja sam proveo tri godine u zatvoru pa znam kako je to', rekao je Čičak.

'Novinarski sud je Čičku dao opomenu zbog presumcije krivnje premda je Čičak kasnije tvrdio da on nije napisao taj tekst u kojem je bilo više autora. On se može žaliti. Mislim da on to nije učinio', rekao je Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

Više o ovoj temi saznajte u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene