Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostali na zgarištu

Prošli su noćnu moru - Obitelj s petero djece pred useljenjem u novi dom: ''U najtežim trenucima su se stvarno odazvali mnogobrojni ljudi''

Obitelj Korman obiteljska fotografija (Foto: Dnevnik.hr)
Obitelj Korman obiteljska fotografija (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Obitelj Korman obiteljska fotografija (Foto: Dnevnik.hr) Obitelj Korman obiteljska fotografija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Razgledanje kuće (Foto: Dnevnik.hr) Razgledanje kuće (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Nikola Mažar iz državne uprave za obnovu (Foto: Dnevnik.hr) Nikola Mažar iz državne uprave za obnovu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kuća obitelji Korman (Foto: Dnevnik.hr) Kuća obitelji Korman (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +2 Obitelj Korman (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/7 >>
Obitelji Korman kojoj je početkom godine izgorjela, kuća je sada obnovljena. Čeka se još namještaj.

Dječak Leonardo Korman proveo nas je kroz novoizgrađenu kuću u Novoj Ljeskovici. ''Tamo će biti kuhinja, tamo dnevni boravak, hodnik, WC...'', pokazuje Leonardo ponosno novu kuću. I svoju sobu kojoj se veselio.

Iako kreveti tek stižu, već zna raspored spavanja: ''Ja ću na katu, braco će dolje na jednom drugom krevetu, drugi brat će na donjem krevetu.''

Prije ovih slatkih briga, obitelj Korman prošla je noćnu moru. Početkom godine, umjesto kuće imali su zgarište. Suze su se brzo osušile. U pomoć priskaču susjedi, donatori, lokalne vlasti. Država je obećala izgraditi dom iz temelja.

Pročitajte i ovo Velibor Korman (Foto: Dnenvik.hr) Požar im uništio dom Oni će Uskrs dočekati u improviziranoj drvenoj kući. Država im je obećala novu, ali prve lopate još se čekaju

Rečeno - učinjeno. Sedam mjeseci kasnije, svi su opet tu. Kuća je završena, kažu desetak dana prije roka. ''Radili smo 12 sati svaki dan tako da smo dosta toga uspjeli napraviti i po kiši'', kazao je Drago Kljajić, izvođač radova.

Obišao se svaki kutak kuće. Namještaj stiže za koji tjedan. ''Djeca su sretna, svatko će imati svoju sobu. Sve je novo i oni su sretni'', rekao je Velibor Korman.

Majka Ivana zahvaljuje svima koji ih nisu ostavili same: ''U najtežim trenucima su se stvarno odazvali mnogobrojni ljudi što su nam pomogli financijski, odjećom, obućom, hranom. Kad nam je bilo najteže. I njima se svima zahvaljujem''.

Još neko vrijeme živjet će u improviziranoj kućici od drveta. Nestrpljivo čekaju da konačno usele.

Pročitajte i ovo Obitelj Korman (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DRŽAVA OBEĆALA NOVU KUĆU Ujedinila se cijela Hrvatska: Nakon što su sve izgubili u vatrenoj stihiji, pomoć im pristiže sa svih strana

Državni tajnik Nikola Mažar iz Središnjeg ureda državne uprave za obnovu i stambeno zbrinjavanje, obećao im je useljenje na ljeto: ''RH ne samo da izvršava svoja obećanja, nego i u izvanrednim situacijama na jedan brz, kvalitetan način može reagirati''. Nesretnoj priči ove sedmeročlane obitelji ispisan je tako sretan završetak.

Podsjetimo, sedmeročlana obitelj iz Nove Ljeskovice kod Požege ostala je bez svega nakon požara koji im je početkom siječnja do temelja uništio kuću koju su gradili 12 godina. Roditelji su na svu sreću svoje petero djece uspjeli na vrijeme izvući iz kuće, ali ostali su bez svega - odjeće, knjiga i osobnih dokumenata.

Život su morali početi graditi iznova. Uzrok požara je peć koja se nalazila u kući te je sreća u nesreći to što nije eksplodirala i plinska boca koja se također tamo nalazila.

Dok čekaju useljenje u novu, obitelj živi u skučenoj, improviziranoj kućici od drveta koja je nekada služila kao ljetna kućica.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene